Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBudapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.


Kikötők cégadat,  új keresés  Név: Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.
Rövid név: Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.
Cím: 1211 Budapest Weiss Manférd út 5-7.
H-1751 Budapest, Pf.: 95.
Megye Pest

Vezető:

Marján Miklós
Beosztás vezérigazgató
Telefon: 06 1 278 3500
Fax: 06 1 278 3501

Vezető:

Rácz János
Beosztás üzemeltetési igazgató
Telefon: 06 1 278 3127
Fax: 06 1 278 3978

Vezető:

Molnár Valéria
Beosztás kereskedelmi igazgató
Telefon: 06 1 278 3102
Fax: 06 1 276 3978

Vezető:

Jakó Zsolt
Beosztás műszaki igazgató
Telefon: 06 1 278 3145
Fax: 06 1 276 3978

E-mail:

info@bszl.hu
Honlap: www.bszl.hu

Tevékenység:

Szolgáltatások

- Hajók, közúti és vasúti járművek rakodása
- Áru tárolás hagyományos és hűtött raktárakban, szabadtéren
- Áru kezelés
- Raktárak, irodák és tároló területek bérbeadása
- Vámáruk kezelése, forgalmuk bonyolítása
- Vasútüzemi szolgáltatások, közúti mérlegelés
- 24 órás diszpécserszolgálat

Szállítmányozás

- Tengerentúli gyűjtő és full konténeres árutovábbítás megszervezése (LCL, FCL)
- Belföldi és nemzetközi vasúti szállítmányozás teljes körű bonyolítása
- Nemzetközi és belföldi közúti fuvarszervezés
- Folyamon történő fuvarozás és szállítmányozás megszervezése
- Vámkezeltetéssel összefüggő adminisztráció bonyolítása
- Kikötőbe érkező árúk konténerbe történő átrakása és a rendeltetési helyre való továbbítása
- Folyamon érkező árú közútra, vasútra történő átrakása és továbbítása

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt.-nek és leányvállalatainak a Kikötőhöz kapcsolódó üzleti jelentőségű tevékenységei az alábbiak:

a vízi úton, vasúton, vagy közúton szállított áruk ki- és berakása, tranzit vagy bértárolása; a Kikötő igénybevevőinek és a Kikötőbe tartósan betelepült cégeknek kikötői szolgáltatásokkal való ellátása; a Kikötő infrastruktúrájának fenntartása és fejlesztése, a kikötői rend fenntartása, és a Kikötő működésének biztosítása; ingatlanok és termelő eszközök bérbeadása és üzemeltetése.

1. Ömlesztett és darabáru rakodása és tárolása

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. rakodási és tárolási tevékenységét saját eszközökkel, és elsődlegesen saját személyzettel végzi. A tárolási díjakat a meghirdetett díjszabás tartalmazza. A rakodási díj a Szabadkikötő és üzleti partnerei közötti mindenkori megállapodás tárgyát képezi.

A gabonaáruk rakodására szakosodott A MAHART Gabonatárház Kft. (átvette a megszünt MAHART Agroterminál Kft. tevékenységét) az I. kereskedelmi medence északi oldalán levő egy hajóálláshoz kapcsolódó fedett rakodó, illetve rakodó berendezések működtetése tartozik. A Gabonatárház Kft. - a piac igényeit követve - forgalmát a teherautó és hajó közötti átrakás révén bonyolítja, bár a vasútról hajóba történő átrakást lehetővé tevő technológia is rendelkezésére áll. A cég operatív tevékenységét saját személyzettel és alvállalkozók bevonásával végzi.

A MAHART Gabonatárház Kft. alaptevékenysége a gabonaáruk tárolása a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt.-től bérelt, mintegy 30 ezer tonna gabona tárolását lehetővé tevő Gabonatárház épületben. A tároló technológiai rendszere révén képes a különböző szerződéses minőségi kritériumok szerint szabályozható áruminőség kiadására.

A Ferroport Kft. a Ro-Ro és konténerforgalom kivételével teljeskörű kikötői forgalom lebonyolítására képes. A Ferroport önálló, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt-től elkülönült értékesítési rendszerrel és ügyfélkörrel rendelkezik. Saját tulajdonú telephelyén egy korszerű 12.000 m 2 -es, két hajóállásához fedett rakodón keresztül kapcsolódó csarnokkal rendelkezik. A csarnok egyik része klimatizált, pormentesített, így minőségi csomagolatlan acéláruk tárolására is alkalmas. A Ferroport árukezelési tevékenységét saját eszközökkel és személyzettel látja el. Saját területére vonatkozóan önálló kikötő üzemeltetési engedéllyel rendelkezik.

2. Konténer rakodás és tárolás

A Kikötő konténer termináljának üzemeltetését jelenleg a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. leányvállalata a MAHART Container Center Kft. (MCC) végzi. A konténer terminál az elmúlt öt évben történetének legdinamikusabb fejlődését mutatva meghatározó jelentőségre tett szert a hazai konténer forgalomban.

Az MCC forgalmának meghatározó hányadát a vasút-közúti átrakás adja. Budapesten az MCC fogadja és indítja az ERS koperi irányvonatait, amelyek jelenleg heti 2-2 alkalommal közlekednek.

A vízoldali forgalom eddig mintegy 5 % körüli részarányt képviselt és inkább az üres konténerek mozgatásában volt komolyabb jelentősége. A konstancai konténer terminál megnyitásával a víziszállítás szerepe várhatóan lényegesen fel fog értékelődni. A konstancai kikötőt is érintő távol-keleti járatok megindulásával lehetségessé vált a konténerek gyakorlatilag teljes távon történő vízi szállítása.

Az MCC a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt.-től függetlenül, saját rendszerén keresztül végzi értékesítését.

3. Kikötői szolgáltatások

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. által végzett kikötői szolgáltatások köre a hajóállítást és hajókiszolgálást, vasútüzemi szolgáltatásokat, árukezeléshez kapcsolódó kiegészítő tevékenységeket (vámkezelés, mérlegelés, válogatás), eszköz bérbeadást, illetve közműszolgáltatásokat ölelnek fel.

A kikötői szabályozás szerint hajóállítást meghajtás nélküli egységre csak a Szabadkikötő végezhet. A Kikötő erre a célra egy rendezőhajót üzemeltet, és szolgáltatásáért a művelettől függő díjat szed.

A Szabadkikötő által végzett vasúti szolgáltatás (vagon beállítás, szerelvény rendezés) csak a telephely területén történik. A telephely területén kívüli műveleteket, beleértve a Soroksári rendezőpályaudvarról történő bevontatást/kiállítást csak a MÁV Rt. végezhet.

A Szabadkikötő árukezeléshez kapcsolódó kiegészítő tevékenységei a vámkezelést, mérlegelést, válogatást, big-bag-elést foglalják magukba. A mérlegelés, válogatás és big-bag-elés volumenének alakulása szorosan kapcsolódik a kezelt árumennyiséghez.

Áruforgalmához kapcsolódóan a Szabadkikötő, a Ferroport és az MCC is végez szállítmányozási, illetve fuvarszervezési tevékenységet.

A Kikötő teherautó forgalmával kapcsolatosan a Szabadkikötő parkolás és közúti mérlegelés formájában nyújt további szolgáltatásokat.

A betelepült cégek részére a Szabadkikötő közvetítő jelleggel közüzemi szolgáltatásokat nyújt.

A kikötői szolgáltatások árait a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. által meghirdetett kikötői díjszabás tartalmazza, mely weboldalunkról is letölthető.

4. Infrastruktúra fenntartása

A Szabadkikötő tevékenységi körébe tartozik a Kikötő infrastruktúrájának fenntartása és fejlesztése, a kikötői rend fenntartása, és a Kikötő általános működésének biztosítása.

A Szabadkikötő tartja karban és fejleszti a medencéket, a parfalakat, a kapcsolódó vízi utakat, az út- és vasúthálózatot, valamint a közműveket. A Kikötő tartja fenn a hajózást segítő 24-órás ügyeleti, illetve a kikötő rendjét biztosító őrzés-védelmi szolgálatot.

A Kikötőben tartózkodó hajók kikötőhasználati, a rakodó hajók parthasználati díjat fizetnek. A parthasználati díjat a rakodást végző szervezet szedi be, de az minden esetben Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt -t illeti meg. A vasúti és teherautó forgalom esetében csak az igénybevett szolgáltatás után kell a járművek igénybevevőinek díjat fizetniük, forgalom arányos díj beszedésére nem kerül sor.

5. Ingatlanok bérbeadása és üzemeltetése A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt a kezelésében levő mintegy 914.000 m 2 szabadterületből 240.000 m 2 -t bérbeadás útján hasznosít. A legnagyobb szabadterület bérlők kikötői és ipari-kereskedelmi tevékenység céljára bérelnek területeket.

A Szabadkikötő rendelkezésére álló 115.000 m 2 fedett raktár területből jelenleg76.000 m 2 a bérbeadott terület részaránya.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. minden szolgáltatását az ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelően kiépített, és a DNV Magyarország Kft. által tanusított minőségirányítási rendszerének megfelelően végzi.

Minden korábbinál vonzóbbnak ítélték a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) szolgáltatásait a magyar és a nemzetközi logisztikai és szállítmányozó vállalkozások 2015-ben - közölte Marján Miklós, a társaság vezérigazgatója.
(logsped)
2016.05.04.

A logisztikai fejlesztések javítják az ország befektetési környezetét és újabb tőkét vonzanak Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Metrans Konténer Kft. termináljának alapkő letételén. (MTI)
(logsped)
2015.10.22.

Sikeresen befejeződött a MAHART- Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) kikötőfejlesztési programja.
(logsped)
2015.10.13.

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Csepeli Szabadkikötőben működő Mahart Gabonatárház Kft.-vel az UD Stahl Recycling Kft.
(logsped)
2015.08.24.

Több száz új munkahelyet teremtenek az idén a Budapesti Szabadkikötő területén megvalósuló beruházások.
(logsped)
2015.01.15.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) az Európai Unió Central Europe programjának INWAPO projektjével közösen szervezett szakmai előadássorozattal emlékezett meg a Csepeli Szabadkikötő megalapításának 85 évfordulójáról.    
(logsped)
2013.09.19.

Felére csökkent a csepeli Szabadkikötő közúti megközelítésének ideje, biztonságosabbá és gördülékenyebbé vált a raktár és logisztikai központ konténer és teherforgalma az újonnan megépült Corvin csomópont és a csepeli gerincút első szakaszának átadásával.   
(logsped)
2013.03.05.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. erősíti együttműködését a pozsonyi és a bécsi kikötőkkel, felméri közös szolgáltatások fejlesztésének lehetőségét és teszteli a vízi úton történő konténerszállítás lehetőségét az INWAPO keretében.   
(logsped)
2012.11.21.

ArcelorMittal logisztikai központ Csepelen
Kéthektáros modern logisztikai bázist és cégközpontot nyitott a Budapesti Szabadkikötőben az ArcelorMittal acélipari vállalat.  
(logsped)
2008.04.04