Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébRossmann Logisztikai központt

Kapcsolódó oldal:  A Goodman Csoport a második ütem keretében 16 ezer négyzetméternyi raktár és ezer négyzetméter iroda építésével folytatja az Üllő Airport Logisztikai Központ bővítését.   
(Goodman)

2010.02.17.
A Rossmann Logisztikai központot nyitott az Üllő Airport -ban

A Rossmann drogérialánc több mint 27 000 négyzetméteres létesítményt bérel az Üllő Airport Logisztikai Központban.

Átadták az Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemét. A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő globális ingatlancsoport, a Goodman nevével fémjelzett létesítmény egy 24 521 négyzetméteres raktárcsarnokot, valamint további 2 780 négyzetméternyi irodát foglal magában. A projekt teljes területére 12 éves bérleti szerződést kötött a Rossmann Magyarország Kft.

A létesítmény a bérbevevő német drogéria-lánc hazai leányvállalatának igényei szerint épült. Az építkezés idén januárban kezdődött, és mintegy nyolc hónapot vett igénybe. A Rossmann az új helyszínen kívánja összpontosítani disztribúciós tevékenységét.

A Rossmann drogéria-láncot üzemeltető cég számára elsődleges döntési szempont volt a központ stratégiai elhelyezkedése. A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció egyik kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el. A központtól 5 kilométerre található a ferihegyi repülőtér, a legközelebbi vasúti terminál pedig csupán 800 méterre. Az M0 körgyűrű és a közvetlen közelben lévő M4 autópálya kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a főváros és az ország távolabbi területei felé.

A több ütemben készülő logisztikai központ tovább épül: befejezése után mintegy 155 000 négyzetméternyi, egyedi igényekre szabható raktárterület, valamint iroda áll majd rendelkezésre. Ez az első projekt, amelyet a Goodman a Rossmann számára fejlesztett.

Vanderer Tibor, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "Hosszú távra tervezünk a magyar piacon, jelenleg közel 200 egységet számláló, és folyamatosan bővülő hazai üzlethálózatunk kiszolgálásához pedig biztos háttérre van szükségünk. Logisztikai igényeink kielégítésére minőségi, ugyanakkor rugalmasan alakítható létesítményre volt szükségünk, amely elhelyezkedését tekintve is optimális." (marketinginfo)

További információk:2009.12.11.