Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÁtadták a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. 3 milliárdos beruházását

Kapcsolódó oldal:  Átadták a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. 3 milliárdos beruházását

Újabb száz munkahelyet teremt a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. ma Miskolcon átadott, 3 milliárd forint értékű beruházása, amelynek keretében Magyarország legnagyobb és a legkomplexebb logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata 160 korszerű kamionnal frissítette és bővítette flottáját. A környezetbarát motorral meghajtott nyergesvontatók kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint egy robogó.

A beruházás mai avatási ünnepségén Wáberer György hangsúlyozta, hogy a Waberer's - Szemerey Kft. Miskolc és a régió hosszú távú befektetője. A két sikeres vállalkozás, a hűtőfuvarozás és disztribúció hazai piacvezetője, a Szemerey Transport Zrt. és a komplex logisztikai szolgáltatások területén élen járó Waberer's Logisztika Kft. alig több mint egy évvel ezelőtt egyesítette erőit és 2013-ban már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forintos pozitív eredményt ért el.

Mindkét vállalat kötődik az észak-magyarországi régióhoz: a Szemerey Transport hagyományosan támogatja a helyi katasztrófavédelmi szervezetet az árvízvédekezésekben és a helyreállításban, a Waberer's pedig a munkaügyi központtal közösen ösztönzi a hivatásos gépjárművezető-képzést. A Waberer's cégcsoport fokozottan kíván támaszkodni a megye munkaerő tartalékaira elsősorban gépkocsivezetői munkakörök betöltésében.

A foglalkoztatási lehetőségek bővítését azonban akadályozza a megfelelő képzettség hiánya. A cégcsoport ezért szorgalmazza, és sajátos eszközeivel támogatja a kormányzatnak a hivatásos gépjárművezető-képzés központi finanszírozásával összefüggő törekvéseit.Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a magyar kormány és a Waberer's cégcsoport stratégiai együttműködési megállapodása megteremtette a kereteket a hivatásos gépjárművezető-képzés hosszú távú központi támogatási rendszerének kidolgozásához.

Emlékeztetett arra, hogy az együttműködés révén korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 240, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 120 fiatal már szerezhetett kormányzati finanszírozással ilyen jogosítványt és egyben lehetőséget a Waberer's International Zrt.-nél való elhelyezkedésre - mondotta.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere az eseményen hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek miskolci beruházásai, a Bosch, a Shinwa vagy éppen a Takata példái azt bizonyítják, hogy a város egyre kedvezőbb lehetőséget nyújt a járműipari befektetések számára. Ezért is örömteli a miskolciak számára - mutatott rá beszédében a polgármester -, hogy a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. most csatlakozik ehhez a már eddig is komoly eredményeket felmutatni tudó beruházói hálóhoz. Beszédében kiemelte azt is, hogy a város számára a beruházások támogatásánál fontos szempont a modern és környezetbarát technológia. " A ma létrejött együttműködés is jó példája ennek, hiszen összesen 160 új, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kamionflotta kezdi meg munkáját"- fogalmazott beszédében Dr. Kriza Ákos.

Szemerey Lóránd, a Waberer's - Szemerey ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kft. a megbízók minden logisztikai igényének versenyképes áron történő kiszolgálása érdekében megvalósította a raktár- és flottakapacitások, az adminisztráció és az ügyfélportfolió egy kézből történő menedzselését. A működés minden területére kiterjedő optimalizálási folyamat az ellátási lánc minden elemében érezteti kedvező hatását.

A hatékony cégstruktúra és a korszerű eszközpark révén a miskolci székhelyű társaság öt éven belül árbevételét legalább 30 milliárdra kívánja növelni. A vállalat 700 saját járművel több mint 6000 hazai kiskereskedelmi egységet lát el áruval és jelenleg 1200 szakembert foglalkoztat. A létszámbővítés folyamatos, hiszen a társaság évente 10 százalékkal növeli teljesítményét. Ehhez elsősorban szakképzett hivatásos nehézgépjármű-vezetőkre van szüksége.

A társaság a komplex logisztikai szolgáltatások hazai piacán történő expanziója mellett elindította határokon átnyúló hűtött árufuvarozási szolgáltatásait is - mondotta végezetül Szemerey Lóránd, aki hozzátette, hogy száz kamion már napi rendszerességgel fuvaroz hűtött és konténeres élelmiszereket a szomszédos országok piacaira. (logsped)

2014.02.20.