Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A WING Zrt. ipari és city-logisztikai fejlesztései

Kapcsolódó oldal:  A WING Zrt. ipari és city-logisztikai fejlesztései jó ütemben haladnak

A nyáron elkezdődött a Dél-Pesti Üzleti Park II építkezése, amely a Budapest első city-logisztikai központjaként ismert Dél-Pesti Üzleti Park (DÜP) folytatása. A DÜP I 95 százalékos telítettsége mellett, az épülő DÜP II kihasználtsága az év végi átadást megelőzően, már több mint 70 százalékos.

Válságban sem csökkent az érdeklődés a WING Zrt. logisztikai fejlesztései iránt. Valamennyi projektnél elsődleges szempont a bérlők igényeinek maximális kiszolgálása, s az egyedi igényeket legteljesebb formában a built-to-suit (BTS) épületek tudják kiszolgálni. Ezek fejlesztésében a piacon vezető szerepet töltünk be, melyet az évtizednyi gyakorlat és az erős leányvállalati háttér alapoz meg - összegezte a projektek sikerét Mucsi György, a WING Zrt. ipari és logisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A DÜP II most megkötött bérleti szerződései is személyre szabott egyedi megoldásokat kínáló BTS fejlesztésekre szólnak. A DÜP II első ütemében felépülő 3 700 négyzetméteres irodaházban bérel a legnagyobb hazai olajmag feldolgozó Bunge Zrt., 1 200 négyzetméter iroda és laborterületet. Ugyancsak nagy bérlő a Vilati Kft. Az épülő 4 400 négyzetméteres csarnokban az élelmiszeripari adalékanyagokat és saját gyártású fűszerkészítményeket forgalmazó Solvent Zrt. 1 300 négyzetmétert, a műanyag fröccsöntő gépeket forgalmazó Arburg Hungária Kft. pedig 450 négyzetmétert bérel.

A DÜP II finanszírozó bankja a CIB Bank, az üzleti park kapacitása teljes kiépítettségében közel 45 ezer négyzetméter.

Budapest észak-keleti régiójának legnagyobb üzleti és logisztikai létesítménye az East Gate Business Park hiánypótló központként lépett a piacra 2006-ban. Nemrégiben megüresedett területei gyorsan bérlőkre találtak, a központ vonzó lokalizációja és komplex szolgáltatási kínálata több cégközpont betelepülését indította el.

Az East Gate Business Parkban 2008- óta olyan kulcsbérlők vannak jelen, mint a Philip Morris, a General Electric Hungary, a Lear Corporation, a Volánbusz vagy a Phoenix Pharma. Legfrissebb bérlője a Kedvezménypont Kft. Az EGBP finanszírozó bankja az Unicredit. A 36 hektáron elhelyezkedő üzleti park folytatásaként további 75 000 négyzetméternyi raktár és irodaterület megvalósítása lehetséges (logsped)

További információk:


2009.10.02.