Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Van Hool busz a BKV-nál 2011-ben

Kapcsolódó oldal:  



Van Hool busz a BKV-nál 2011-ben

Megérkezett Budapestre az a 13 használt Van Hool busz, melyeknek beszerzéséről még 2011 februárban döntött a BKV.

A járművek a tervek szerint ősztől állnak munkába, miután átesnek a festésen, a klíma beszerelésén és a többi átalakításon.

A BKV Zrt. autóbuszainak többsége már elérte, illetve meg is haladta a gyártáskor tervezett élettartamát, ugyanakkor az állomány közel felét még jelenleg is a 30 évvel ezelőtti műszaki színvonalat képviselő Ikarus 200-as járműcsalád adja.

A járműparkra az is jellemző, hogy az esélyegyenlőséget - és az egyben gyorsabb utascserét, valamint magasabb komfortfokozatot - biztosító alacsonypadlós járművek aránya is messze elmarad a kívánatos szinttől.

A frissen beszerzett Van Hool buszok a dél-pesti telephelyre kerülnek. A telephelyhez tartozó 93, 99, 119, 166-166A, 266-os jelzésű vonalakon még nem közlekedik alacsonypadlós autóbusz, ezért elsősorban ezeken szeretnénk üzemeltetni a járműveket - ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések, hiszen a vonalakat előzetesen végig is kell járnunk ahhoz, hogy megállapítsuk, valóban közlekedhetnek-e erre a Van Hool-ok.

A beérkezett autóbuszok a BKV Zrt. arculatának megfelelő átalakításon mennek keresztül (részleges ablakcsere, vezetőfülke-leválasztás, fényezés, lehetőség szerint klímaberendezés beépítése). (mfor)

2011.07.31.