Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új üzemet épített a Datalogic Balatonbogláron

A Datalogic Hungary Kft. felavatta új üzemét Balatonbogláron. A Datalogic a vonalkód-leolvasók, mobil számítógépek, adatgyűjtő-, mérő- és biztonsági érzékelők, lézeres képfeldolgozó-és jelölő-berendezések előállításával foglalkozik. (MTI)

Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó olasz Datalogic csoport leányvállalata a közel 200 embernek munkahelyet biztosító 7 ezer négyzetméteres üzemet hamarosan bővíteni kívánja, ehhez a területet már megvásárolták a helyi önkormányzattól - hangzott el a átadási ünnepségen.

Romano Volta, a Datalogic Group elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: ez a beruházás része a Datalogic világméretű növekedési stratégiájának, amelynek célja az ellátási lánc hatékonyabbá tétele.

Valentina Volta, a Datalogic Industrial Automation elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a boglári üzemet a legkorszerűbb gyártósorokkal szerelték fel. A tervek szerint a balatoni városból több mint 1,2 millió terméket szállítanak majd több mint 70 országba.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kiemelte, hogy a magyar foglalkoztatottság folyamatos javulásában szerepük van azoknak a külföldi vállalkozásoknak, amelyek vonzó befektetési lehetőségnek találják Magyarországot. Az elmúlt 4-5 évben több mint 330 ezerrel nőtt a versenyszférában elhelyezkedő dolgozók száma - mutatott rá.

Kiemelte: a kormány által elfogadott iparstratégia, az Irinyi-terv azt a célt szolgálja, hogy az ipar részesedése a magyar gazdaságból a jelenlegi 24-ről 30 százalékra emelkedjen néhány éven belül. Ez részben olyan cégekkel valósulhat meg, mint a Datalogic, amely a digitális világ fejlesztésével foglalkozik - tette hozzá.

Az eseményen Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete azt emelte ki, hogy a tudás alapú társadalomban a cégeknek be kell fektetniük a kutatásba, és épp ezt teszi a Datalogic is.

Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere az MTI-nek elmondta, az első években több tízmillió forintos adóbevételre számít a város az új üzem működésének köszönhetően, az összeg a beruházás második ütemének megépülése után várhatóan meghaladhatja majd a százmillió forintot.

A gyárbejárás során kiderült, hogy a dolgozók jelentős részét buszokkal szállítják a környező településekről. Betanított munkás, és mérnök van elég, de elektronikai műszerészből például akár 50-et is azonnal fel tudnának venni - mondta el az üzem egyik csoportvezetője.

A Datalogic a világ vezető gyártói közé tartozik az automatikus adatgyűjtés és ipari automatizálás szektorában a vonalkód-leolvasók, mobil számítógépek, adatgyűjtő-, mérő- és biztonsági érzékelők, lézeres képfeldolgozó-és jelölő-berendezések előállításának területén. A szupermarketek és kereskedelmi egységek, repülőterek, postai és szállítási szolgáltatások több mint egyharmadában alkalmazzák a termékeit.

A Datalogic csoport mintegy 2500 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában, tavaly 535,1 millió euró volt az árbevétele. Több mint 48 millió eurót fordított kutatásra és fejlesztésre, világszerte mintegy 1200 szabadalom birtokosa. A vállalkozás 2003-ban jelent meg először Magyarországon, az utóbbi években Fonyódon működött a cég, de ottani telephelyét kinőtte.
(logsped)

2016.04.15.