Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A TNT növeli jelenlétét Kínában

Kapcsolódó oldal:  TNT: újabb járat indul Sanghajba és Hongkongba

A TNT növeli szállítási kapacitását Európa és Kína között. Az új Boeing 747-400 ERF típusú teherszállító repülőgép Kína és a vállalat belgiumi elosztóközpontja, Liege között repül.

Az új Boeing 747-400 ERF típusú teherszállító repülőgép Kína és a vállalat belgiumi elosztóközpontja, Liege között repül. Az új járat indításával Sanghajból hetente hatszor, Hongkongból pedig heti ötször indul légi teherszállítmány Európába.

A kínai export majdnem ötven százalékkal nőtt 2010 első öt hónapjában az előző évhez képest, a kínai vámhatóságok adatai alapján. Ugyanezen időszak alatt Kína és Európa között a kétirányú kereskedelmi forgalom összértéke eléri a 177 milliárd dollárt, ami 37,4 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokkal összevetve. Mindezen adatok megerősítik, hogy Európa Kína első számú kereskedelmi partnere.

"A TNT az elmúlt években folyamatosan növelte jelenlétét az ázsiai kontinensen, kiemelt figyelmet fordítva Kínára. A most indított új járat azon egyre növekvő igényeket hivatott kielégíteni, amelyek különösen a high-tech iparágakban és a divat szektorban keletkeztek." - mondta ifj. Járosi Márton, a TNT Express Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A 110 tonnás Boeing 747-400 ERF a működtetési költségek és a rakodókapacitás tekintetében az egyik leghatékonyabban működő repülőgép a szállítási iparágban. A TNT 2007-ben indította útjára első járatát Kína és Európa között, majd 2009-ben Hongkongot is bekapcsolta ebbe a vérkeringésbe. A vállalat a nemzetközi expressz szolgáltatások bevezetése mellett kiépítette Kínában belföldi közúti szállítóhálózatát is, 26 nagyvárosban pedig a meghatározott napra történő szállítást is kérhetik az ügyfelek. (logsped)

2010.07.12.