Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA TNT új közúti és légi elosztóközpontot épít Szaúd-Arábiában

Kapcsolódó oldal:  A TNT új közúti és légi elosztóközpontot épít Szaúd-Arábiában

A TNT Express megkezdte új, légi és közúti elosztóközpontjának építését a szaúd-arábiai Dammam város melletti King Fahd Nemzetközi Repülőtéren.

Az új létesítménnyel - amely 2015 januárjában nyitja meg kapuit - a TNT megötszörözi a feldolgozásra rendelkezésre álló területet, így a küldemények szétválogatása és a vámkezelés gyorsabbá és hatékonyabbá válik a TNT Express egyik leggyorsabban növekvő piacán.

Az új, tízezer négyzetméteres épületből mintegy 4.800 négyzetméter áll majd a szortírozás és a vámkezelés rendelkezésére, szemben a jelenlegi ezer négyzetméteres területtel, amelyet eddig más vállalatokkal közösen használt a TNT. Ez a beruházás lehetővé teszi, hogy a vámkezelés a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján folyamatosan történhessen. A dammami központ a TNT legnagyobb vámudvara lesz Szaúd-Arábiában.A TNT Express 9,5 millió eurót fektet be az új létesítmény építésébe és bérlésébe, amivel 78 új munkahelyet teremt. A dammami beruházás mellett a vállalat további vámudvarok létrehozását tervezi a Közel-Keleten: a Riyadh Nemzetközi Repülőtéren az expressz, a King Fahd kikötőben az expressz és a teherküldemények, a dammami vámszabad területen a teherküldemények részére. Az Al Batha határátkelőhelynél pedig az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia között továbbított küldeményeket kezelik a jövőben.

Szaúd-Arábia a TNT Express egyik leggyorsabban növekvő piaca. A dammami beruházás eredményeképpen a szállító vállalat képes lesz kiszolgálni a megnövekedett igényeket a nemzetközi légi és közúti szállítás területén. Az új elosztóközpont a TNT közel-keleti közúti hálózatához csatlakozik, amely az Egyesült Arab Emírségeket, Szaúd-Arábiát, Bahreint, Quatart, Omant, Kuvaitot kapcsolja össze és elér Jordániába is. A TNT Express közel-keleti légi és közúti hálózata Európával és Ázsiával is napi összeköttetésben áll. (logsped)

2013.11.14.