Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTigriseket szállított a DHL

Kapcsolódó oldal:  Tigriseket szállított a DHL

A DHL logisztikai vállalata két szumátrai tigrist szállított az USA-ból, illetve Ausztráliából Londonba, hogy az állatok részt vehessenek a nemzetközi tenyésztési programban.

Mivel napjainkban már csak kevesebb, mint 300 szumátrai tigris él szabadon, a Zoological Society of London (ZSL) állatkertben azt remélik, hogy a fajmegőrző tenyészprogram keretében szaporítani tudják a most érkezett nagymacskákat. A programban részt vevő tigriseket a nemzetközi szállítmányozási cég, a DHL Express segítségével juttatták el Londonba.

Tigriseket szállított a DHL


Melati, a nőstény tigris az ausztrál Perth állatkertből érkezett szeptember 29-én, míg Jae-Jae, a hím tigris az egyesült államokbeli, ohiói Akron állatkertből csatlakozott Melatihoz október 14-én. Tekintettel a tigrisek vad viselkedésére és párzási rituáléira, először a nőstényt szállították az állatkertbe, hogy időt hagyjanak területe megjelölésére mielőtt három héttel később bemutatták neki új társát.

Tigriseket szállított a DHL


Annak érdekében, hogy a tigrisek épségét biztosítsák a fedélzeten, külön a nagymacskák méretére készített, infrakamerákkal felszerelt utazóládákat kaptak az állatok. Ez lehetővé tette, hogy a tigrisek állapotát az egész út során nyomon követhessék a fedélzeten. A macskautasok kényelme érdekében a DHL globális prioritásként kezelte a tigrisek 24 órán belüli biztonságos célba juttatását.

Tigriseket szállított a DHL


Phil Couchman, a DHL Express Nagy-Britanniáért és Írországért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: "Jelentős logisztikai feladatot jelentett a DHL-nek a tigrisek szállítása, amely azonban minden fáradtságot megért. Az elsődleges az egész munka során a tigrisek biztonsága és jólléte volt. A londoni állatkerttel szoros együttműködésben készültünk fel az állatok költöztetésére, hogy a lehető legzökkenőmentesebb utat biztosíthassuk a tigrisek számára. Megállapodtunk, hogy amennyiben 24 óránál tovább tartana az út, le kell velük szállni és meg kell etetni őket. Jae-Jae esetében néhány módosítást kellett végrehajtanunk globális légi szállítási gyakorlatunkban, hogy a londoni Heathrow reptérre a 24 órás határidőn belül megérkezhessen. Ez azt jelentette, hogy az egész DHL hálózat azon dolgozott, hogy kielégíthesse különleges VIP utasunk igényeit. A tigrisekkel kapcsolatos munkára kijelölt csapatnak a DHL teljes szervezetéből voltak tagjai. A repülőgép mérnökök, rakománykezelők, biztonsági csapatok, pilóták és sofőrök mind nagyszerű munkát végeztek, és hozzájárultak a projekt sikeréhez. Nagyon örülünk, hogy közreműködhettünk Jae-Jae és Melati egyesítésében, és reméljük, jól érzik majd magukat új otthonukban."

Tigriseket szállított a DHL


A nem mindennapi utasok meglehetősen visszafogottan utaztak. Annak ellenére, hogy a fedélzeten sok helyet hagytak a tigrisek csomagjainak, kíséretük mindössze egy gondozóból állt, élelmük pedig csupán fejenként 5 kg hús és 9 liter víz volt.

Tigriseket szállított a DHL


(logsped)

2012.10.25.