Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Sikeres IFS Logisztika Audit a SPAR-nál

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Magyarországon először teljesítette a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai része (IFS Logistics Standard) legújabb, 2.1-es verziójának elvárásaitelvárásait, ezáltal biztosítva a korábban is működtetett HACCP rendszeren túlmutató, magasabb szintű élelmiszerbiztonsági és -védelmi szempontokat mindkét logisztikai központjának tevékenységében.

A vállalat nem csak üzleteiben, hanem logisztikai háttérében is kiemelt fontosságúnak tartja a minőségi kiszolgálást. Logisztikai központjai – Bicskén és Üllőn – országos szinten több mint négyszáz üzlet kiszolgálásáért felelnek.

Logisztikai háttere folyamatosan bővül, fejlődik és követi a piaci igényeket. Ez irányú tevékenysége minőségét és biztonságát a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai részének (IFS Logistics Standard) tanúsítása szavatolja, amelyet a közelmúltban auditáltak a cégnél. A tanúsítvány évenkénti megújítása garantálja a rendszer folyamatos fejlődését, és ez működőképességének záloga.

Az IFS Logistics Standard egy nemzetközileg elfogadott élelmiszerbiztonsági rendszer, kifejezetten az ellátási lánc logisztikai szakaszának átfogására és szabályozására. Legújabb – 2.1-es – verziója garantálja, hogy a korábban is működtetett HACCP rendszeren felül magasabb szintű élelmiszerbiztonság és - védelem valósuljon meg a folyamatokban.

A szabvány szigorú minőségi és biztonsági követelményei kiterjednek az áru beérkeztetéstől a kiszállítás legutolsó mozzanatáig, teljesen átölelve ezzel az áru kezelését végző mindkét logisztikai központ feladatait.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elkötelezett a minőségi kereskedelem iránt. Egyebek mellett ennek a bizonyítéka, hogy minőségirányítási, ill. élelmiszerbiztonsági rendszerekkel szavatolja a folyamatok működését, működtetését. Az élelmiszer előállítók részére régóta léteznek élelmiszerbiztonsági szabványok, amelyek az előállítás körülményeit hivatottak szabályozni.

A gyártás és a fogyasztás közötti időbeli és helybeli áthidaló elem, a logisztika folyamatainak szabályozására hivatott az IFS Logistics Standard. A rendszer tanúsítványával rendelkező, logisztikai tevékenységet végző vállalkozások – így a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is – működése megfelel az élelmiszerbiztonság törvényi követelményeinek a termékek raktározása, komissiózása, elosztása, be- és kirakodása, ill. szállítása során egyaránt.
(logsped)

2014.08.28.