Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Scania nyerte a TESCO gépjármű-tenderét

Kapcsolódó oldal:  A Scania nyerte a TESCO gépjármű-tenderét

A Scania nyerte meg a TESCO legújabb, 24 tonnás járművekre kiírt tenderét P270-es típusú nehéz-tehergépjárműivel.A TESCO idén tavasszal írta ki tehergépjármű-tenderét, amelyre négy kategóriában - 3,5; 7,5; 18 és 24 tonnás gépkocsikkal - lehetett jelentkezni. A legnagyobb magyarországi élelmiszer-üzletlánc minden kategóriában elsősorban az üzemeltetési költségek, az alkatrészek elérhetőségei és ára, valamint a menettulajdonságok alapján választotta ki az összességében legelőnyösebb ajánlatot. Ezek figyelembe vételével a 24 tonnás járművek között a Scania P270 bizonyult a legjobbnak.

A P-sorozat a Scania helyi áruterítésre és szállítmányozásra tervezett specializált teherautója. Egyágyas hálófülkés, tágas új nappali fülkés, valamint rövid fülkés változatban készül, Euro 3-as, 4-es és 5-ös motorjainak teljesítménye 230-tól 420 lóerőig terjed. A Tesco által megrendelt és átvett öt darab P270LB 6x2 HNA típusú tehergépjármű 270 lóerős Euro 4-es motorjának lökettérfogata 9 liter, maximális nyomatéka pedig 1250 Nm, így még teljes terhelés mellett is rugalmasan reagál a városi környezet jelentette kihívásokra.A korábban említett szempontokon túl fontos szerepet játszott a döntésben a Scania környezetbarát motortechnológiája is, mivel a TESCO Magyarországon is felelősséget érez és vállal mind természeti, mind társadalmi környezetéért és sokat tesz ezek megóvásáért, fejlesztéséért.

A döntés meghozatalakor a számszerűsíthető és forintosítható tényezőkön kívül figyelembe vették még a piaci tapasztalatokat is, amelyek szintén a Scania különlegesen megbízható P-szériája mellett szóltak.

A hűtős felépítménnyel ellátott kamionokat a TESCO Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza körzetében a saját tulajdonban levő, elsősorban kisebb - néhány száz négyzetméteres - boltjai ellátására állítja csatasorba. Mivel ezen boltok száma várhatóan tovább nő a közeljövőben országszerte, ezért a vállalat kezdeti tapasztalatait felhasználva a későbbiekben tovább szeretné bővíteni tehergépjármű-parkját.

Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. értékesítési igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk a megállapodásnak, megtiszteltetésnek érezzük, hogy a világ egyik legnagyobb, és hazánk vezető élelmiszer-üzletlánca a Scaniát választotta. Üzleti filozófiánk alapeleme a hosszútávú, mindkét fél kölcsönös megelégedését szolgáló jó kapcsolat, ezért bízunk benne, hogy a TESCO kedvező tapasztalatai alapján nehéztehergépjármű-flottája következő bővítésekor is a Scaniát fogja választani."
(logsped)
2008.07.11.
(logsped)

2008.07.11.