Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Scania az IAA kiállításon 2012

Kapcsolódó oldal:  



Scania az IAA kiállításon 2012

2012. szeptember 20-27. között rendezik meg Hannoverben IAA kiállítást, melyen a Scania is résztvesz.

A Scania alábbi, ügyfeleknek szóló megoldásokat mutatja be a 2012-es IAA kiállításon:

- 9 és 13 literes Euro 6 motorok tehergépkocsik és buszok számára
- Új nagy teljesítményű gázüzemű Euro 6 motorok
- A járművezetőt támogató technológiák
- Optimális üzemanyag-felhasználást biztosító specifikációk
- Célként meghatározott fogyasztási érték, személyes járművezető-képzés
- Scania Off-road tehergépkocsik bemutatkozása
- A flottakezelést könnyebbé tevő Scania alkalmazások
- 9 kiállított tehergépkocsi és 2 busz
A Scania ügyfeleknek nyújtott megoldásai a hardverrel kezdődnek. A svéd márka felvonultatja új, sokoldalú Euro 6 motorválasztékát az IAA kiállításon, a 250 lóerőstől egészen a 480 lóerősig.

A négy darab bemutatott 9 literes normál dízelüzemű Euro 6-os motor egy része EGR/SCR (250 és 280 LE) technológiát felhasználva működik, míg másik része csupán az SCR technológiát (320 és 360 LE) használja. A 13 literes 440 és 480 LE motorok az EGR/SCR technológia kombinációját alkalmazzák.

A két új Euro 6-os gázüzemű motor új alkalmazások számára nyit lehetőséget. Az új, nagy nyomatékú motorok teljesítménye megközelíti a dízelmotorokét.

Scania kamion


Scania kamion


A Scania soros tehergépkocsi-motorjai, köztük az Euro 6 motorokkal, használhatók a Scania buszokban, beleértve az alternatív üzemanyag-opciókat is, mint a biogáz, földgáz és etanol. A motorok elhelyezése keresztben vagy hosszában beépített lehet, ahogy ez utóbbi a Scania Citywide alacsonypadlós busz esetében történt.

A standon megtekinthető egy Euro 6-os Scania OmniExpress 3.20 busz, kifejezetten a német piacra specifikálva. A szabadterületen két busz kapott helyett: Scania Touring és Scania OmniExpress 3.60.

Scania busz


Manapság az üzemanyag-fogyasztás nagyon sok üzemeltető számára a legfontosabb tényező. Ezért az üzemanyag-optimalizálással kapcsolatos kérdések és megoldások elérhetőek lesznek a standon, csakúgy mint különböző szállítási megoldások különböző alkalmazásokra.

A járművezetők és az üzemeltetők is élvezhetik a számos, Scania által kifejlesztett támogató rendszert, amelyek közül néhány alkalmazás már elérhető okostelefonokra és táblagépekre.

A 2011-ben bemutatkozott Scania Off-road járművek most először szerepelnek nemzetközi kiállításon. Az IAA-n a német bérautó flottában dolgozó billencs lesz látható.

Scania billencs


Az új Off-road modellcsalád tervezésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy a felhasználási területükön található legmostohább körülmények között is helyt álljanak a termékek. Az új első rész mindamellett, hogy stílusával kiemelkedik a tömegből, teljes mértékben ellátja eredeti funkcióját is, azaz robusztusságának köszönhetően védi a sérülékeny alkatrészeket, így csökkenti az esetleges javítási költségeket és megelőzi a bevételt nem termelő állási időt. Mindemellett az Off-road termékcsalád számos újdonságot is kínál, köztük a megnövelt mobilitást, az építőipari használathoz kialakított váltórendszert és az új Scania Retardert, amely kis sebességnél extra erőt biztosít.

A Scania bemutatja új audio-rendszerét, opciós navigációs rendszerrel, Bluetooth telefonkapcsolattal, AUX, USB csatlakozási lehetőségekkel és memóriakártya-olvasóval.

Scania navigáció


Az Ecolution a Scania optimális megoldása az üzemanyag-hatékonyság maximalizálására és egyúttal a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére. Az elérhető üzemanyag-megtakarítás akár 10-15% is lehet. (logsped)

2012.02.10.