Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb


Mérlegek


Mobil mérlegek


A Prominens Kft. forgalmazza azokat a mobil mérlegeket, amelyekkel a különböző logisztikai folyamatok hatékonysága lényegesen növelhető. ( Homlokrakodó mérlegek, Darumérlegek, Mérlegcella, Tengelynyomásmérő , Gépjármű fedélzeti mérlegek, Mérleges raklapemelő , Targoncamérlegek és a Mérlegműszer )


A mobil mérlegek a hagyományos, helyhezkötött mérlegekkel szemben olyan mérlegek, melyeknél a mérleg "megy" - vagy viszik - a mérlegelendő árúhoz (útba ejti azt).
Jellemző módon ezek a mérlegek a mérlegelési feladat ellátása mellett nem korlátozzák az anyagmozgató, vagy szállító berendezés "eredeti" funkcióját, azaz az árú továbbítási funkciót.

Ezek a modern mérlegek gyakorlatilag a helyhezkötött mérlegek valamennyi "klasszikus" tulajdonságával rendelkeznek: pontosság, hitelesíthetőség, adatfeldolgozás, adattovábbítás stb. A járulékos előny kézenfekvő: időt, energiát takarítanak meg velük.

Nálunk még viszonylag kevésbé ismertek, sok szakember nem is tudja, hogy gyakorlatilag minden ipari/kereskedelmi mérlegelési feladatra létezik mobil mérleg.

A használatos típusok, és azok elnevezései:

darumérleg, mérleges kézi raklapemelők (békamérleg), targoncamérleg, mérleges villák (ez esetben a targonca villáit mérleggel ellátott villákra lehet lecserélni), homlokrakodókba épített mérleg (ömlesztett anyagok teherautókra történő felrakása közben méri és összegzi a felrakott anyagot), jármű fedélzeti mérleg (a jármű alvázába van a mérleg beépítve, tehát a rakományt folyamatosan méri szállítás közben is).

Legfőbb alkalmazási területük (Nyugat-Európában és az USA-ban) a logisztika, de pl. a termelési folyamatokban (darabszámlálás, termelés-irányítás, anyag-komponensek összemérése/kiadagolása stb.) vagy leltározásnál is rohamosan terjed alkalmazásuk.


RAVAS iForks Magyarországi importőr: Prominens Kft Targonca, targoncára szerelhető, kábel nélküli mérleges villák, pontos mérésekhez 2,5 t, 3t, 5 tonnás kivitelben. videó
Homlokrakodó mérlegek

Homlokrakodó mérlegek
 Homlokrakodó mérlegek
A homlokrakodókba épített mérlegek (ömlesztett anyagok teherautókra történő felrakása közben méri és összegzi a felrakott anyagot), jármű fedélzeti mérlegek (a jármű alvázába van a mérleg beépítve, tehát a rakományt folyamatosan méri szállítás közben is).Darumérlegek

 Darumérlegek
darumérlegekMérlegcellák

 Darumérlegek
MérlegcellákFedélzeti (on board) mérlegek

 Fedélzeti (on board) mérlegek
Fedélzeti (on board) mérlegek
Fedélzeti mérleg a szállítóeszközön: a XXI. század mobil mérlegtechnikája!

Gépjárművekbe épített mérlegek (ömlesztett anyagok teherautókra történő felrakása közben méri és összegzi a felrakott anyagot), jármű fedélzeti mérlegek (a jármű alvázába van a mérleg beépítve, tehát a rakományt folyamatosan méri szállítás közben is).

A helyszínen mérlegelhet, megtakarítva az utat a hídmérleghez, egyben biztosítva a szállítóeszköz optimális kihasználását&

Teherautók, kamionok, tartálykocsik, dömperek, traktorok, konténerszállítók alvázába épített érzékelőkkel és a YESRR-infoCenterrel max. 9 fokos ferdeségig hitelesíthető kivitelben is.

A YESRR-infoCenter moduláris szoftverfelépítése a mérlegelési feladatok ellátásán túlmenően számos további lehetőséget kínál:

nyomtatás, számlázás, GSM,GPRS, GPS, adatátvitel, helymeghatározás, tolatókamera-képernyő, alarm és még további bővítések.


Mérleges raklapemelő

 Mérleges  raklapemelő

A mérleges kézi raklapemelők (békamérlegek)Targoncamérleg

 Targoncamérleg
Targoncamérleg
A targoncamérlegek, mérleges villák (ez esetben a targonca villáit mérleggel ellátott villákra lehet lecserélni).Mérlegműszerek

Mérlegműszerek
MérlegműszerekTovábbi információk


Prominens Vállalkozó és Kereskedő Kft

6800 Hódmezővásárhely Somogyi Béla u. 34.
Iroda és bemutatóterem:
6800 Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András u 49

Telefon: 06 62/533-933
Fax:       06 62/533-934
Mobil:     06 20/9726463
E-mail:prominens@vnet.hu
E-mail:beznoczky@vnet.hu
www.prominens.hu


 

Újdonságok

RCS PLUS típusú hidraulikus targoncamérleg

A hidraulikus mérlegek mérési elvéből adódó előnye, hogy érzéketlenek a mechanikus hatásokra, elnyűhetetlenek, élettartamuk gyakorlatilag megegyezik a targoncáéval.

 RCS PLUS típusú hidraulikus targoncamérleg


Az RCS PLUS típus egy 2100/12V típusú kijelző műszerből és egy áramlásszabályzóval is ellátott hidraulikus blokkba szerelt hőkompenzált olajnyomás érzékelőből áll. A 12 Voltos tápfeszültségű műszer áramellátása a targoncáról történik, ezért ettől eltérő targonca-feszültség esetén feszültség konvertert kell alkalmazni (opció). A hidraulikus blokkot kettő darab T-elosztó, valamint további, az adott targonca hidraulikus szerelvényeihez illeszkedő elem ill. tömlő segítségével kell a targonca hidraulikájába beszerelni úgy, hogy ezáltal egy párhuzamos hidraulikus ág képződik.

 RCS PLUS típusú hidraulikus targoncamérleg        RCS PLUS típusú hidraulikus targoncamérleg


Az RCS PLUS-szal történő mérés közben a kezelő felemeli a terhet egy előre megadott magasságba amelyet két jelzés jelöl a targonca oszlopán ("referencia magasság") és megnyomja a mérési gombot a kijelző műszeren. Ezáltal a szelep néhány másodpercre kinyit és a hidraulikus blokkon keresztül egy kontrollált áramlás indul el. Eközben az érzékelő kb. 150-szer megméri a hidraulikus nyomást. Ezekből a mérési eredményekből a műszer szoftvere kiszámítja a villákon lévő teher súlyát, melyet az LCD kijelző jelez ki. Mérés közben a targonca villái kb. 20 cm-t leereszkednek.

Pontosság: Ezen szabadalmaztatott mérési elvből adódóan az RCS PLUS rendszerhibája a mérési tartományra (=méréshatár) vonatkoztatott 0,2%, azaz 2500 kg-os mérleg esetében +/- 5 kg, 3000-5000 kg-os méréshatár esetében +/-10 kg.

A megadott pontossági értékek a mérési tartomány 10 és 100 %-a között érvényesek. A méréshatár 8-10 %-ánál alacsonyabb terhek mérésénél a pontatlanság targonca típustól függően nagyobb lehet. Pl. 2500 kg-os méréshatárú mérleg esetében 200 - 250 kg súlyú tehernél előfordulhat +/- 10 kg-os eltérés is, 5000 kg-os méréshatárnál 500-700 kg-nál pedig +/- 20 kg eltérés.

Nyomtató csatlakoztatása esetén a nyomtató a méréshatár 10%-ánál kisebb mért értékeket nem nyomtatja ki.

 RCS PLUS típusú hidraulikus targoncamérleg MŰSZAKI ADATOKTovábbi információk


Prominens Vállalkozó és Kereskedő Kft
6800 Hódmezővásárhely Somogyi Béla u. 34.
Iroda és bemutatóterem:
6800 Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András u 49

Telefon: 62/ 533-934/101
Fax:       62/533-934/102
Mobil:     06 20/9726463
E-mail:prominens@vnet.hu
E-mail:beznoczky@vnet.hu
www.prominens.hu

 

az iForks mérleges villák

Az iForks olyan új generációs targoncamérleg, amely ellensúlyos, magas- és oldalemelésű targoncákhoz egyaránt alkalmazható: egy teljesen vezeték nélküli rendszer, amelynél valamennyi komponens, beleértve az elektronikát és a tápegységet a villákba van beépítve. A villafejre szerelt nagyméretű burkolat a múlté. A mérőjel mindkét villából Bluetooth-on keresztül jut a kabinban elhelyezett műszerhez, így nincs szükség a villákat összekötő kábelre

iForks mérleges villák


A mérlegrendszert erős, könnyen cserélhető telepmodul működteti. Minden elektronikus és teherhordó egységet kimondottan az iForks - koncepcióhoz fejlesztettek ki a RAVAS cégnél.
 iForks mérleges villák       iForks mérleges villákTovábbi információk


Prominens Vállalkozó és Kereskedő Kft
6800 Hódmezővásárhely Somogyi Béla u. 34.
Iroda és bemutatóterem:
6800 Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András u 49

Telefon: 62/ 533-934/101
Fax:       62/533-934/102
Mobil:     06 20/9726463
E-mail:prominens@vnet.hu
E-mail:beznoczky@vnet.hu
www.prominens.hu

Ravas1 típusú mérleges raklapemelő

Könnyen kezelhető, egyszerű kivitelű, igen kedvező árfekvésű mérleges raklapemelő.

Ravas1 típusú mérleges raklapemelő


Kis önsúlya miatt alkalmas teherszállító járművek platóján történő szállításra, rakodás közbeni ellenőrző mérések elvégzésére.

Elsősorban járművek, raktári polcok stb. túlterhelésének megakadályozására, hulladék, alacsonyabb értékű anyagok, szállítmányok súlyellenőrzésére szolgál.

Az érzékelő nem a villákba van beépítve, ezáltal a mérleg élettartama gyakorlatilag megegyezik a raklapemelő élettartamával.

Ravas1 típusú mérleges raklapemelő műszaki adatok


További információk

Prominens Vállalkozó és Kereskedő Kft
6800 Hódmezővásárhely Somogyi Béla u. 34.
Iroda és bemutatóterem:
6800 Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András u 49

Telefon: 62/ 533-934/101
Fax:       62/533-934/102
Mobil:     06 20/9726463
E-mail:prominens@vnet.hu
E-mail:beznoczky@vnet.hu
www.prominens.hu

RAVAS-1: raklapmérleg, amely egy forradalmian új koncepción alapul

A RAVAS-1 típus bemutatásával a Ravas cég - és magyarországi forgalmazója, a Prominens Kft. - egy új, szabadalmaztatott terméket ismertetnek meg a piaccal; egy kézi raklapemelő mérleget ("békamérleg"), ami az alváz deformációját méri. Amikor a teher rákerül a villákra, a raklapemelő alváza kismértékben deformálódik. Egy, a RAVAS-1 fejrészébe épített érzékelő egység méri ezt a deformációt és ezáltal a felemelt tömeg értékét.

Ezt a tömegértéket mutatja a raklapemelőre szerelt, LCD kijelzővel ellátott műszer. Tekintettel arra, hogy a raklapemelő villáiba nincsenek mérlegcellák beépítve, a RAVAS-1 gyakorlatilag elnyűhetetlen; a mérleg élettartama megegyezik a raklapemelő élettartamával. E koncepció egyik lényeges előnye, hogy a raklapemelő villák méretei nem változnak, ezáltal alacsony vagy zárt raklapok emelése és egyidejű mérése könnyen megvalósítható. Végül de nem utolsósorban az igen vonzó árfekvés: A RAVAS-1 ajánlott listaára 890 euró!

A RAVAS-1 egyszerű ellenőrző mérésekhez tökéletesen megfelel! A RAVAS-1 a terhet 5kg-os osztásértékkel méri + 20 kg-os tűréssel. Ez elegendő egyszerű méréseknél, úgymint: teherautók platóján, áruátvevő helyeken a rakomány össztömegének megállapítására, vagy a túlterhelés megakadályozására. A RAVAS-1 ideális alapmodell mindazoknak, akik meg akarják tapasztalni a mobil mérlegek előnyeit.

A RAVAS-1-gyel a RAVAS teljessé teszi kézi raklapemelő mérlegeinek választékát: az egyszerű tömegkijelzéstől a nagypontosságú mobil mérlegekig. Utóbbiak számos opcióval rendelkeznek, pl. robbanásbiztos, rozsdamentes acélból készült vagy adatkommunikációval ellátott kivitelek, hitelesített verziók.

A RAVAS világszerte piacvezető a mobil mérlegrendszerek terén. További információkért látogasson el a www.prominens.hu weboldalára, vagy keresse a Prominens Kft.-t! (LogSped)
2007.01.12.

A RAVAS - valamint magyarországi forgalmazója, a PROMINENS Kft. - bemutatják az RCS PLUS-t, a pontos hidraulikus targoncamérleget

Az RCS PLUS egy olyan pontos és alacsony árfekvésű targoncamérleg, amely pontosabb és olcsóbb az összes eddig ismert hidraulikus mérlegnél. Maximális hibája a végérték 0,2%-a, egy 2500 kg-os kapacitású targoncánál az osztásérték 2 kg. Az RCS PLUS gyakorlatilag elnyűhetetlen, mert a nyomásérzékelő nincs kitéve súrlódásnak vagy az emelőoszlop kopásának.

Az RCS PLUS egy - a targonca hidraulika rendszerébe épített blokkhoz csatlakozó - érzékelő segítségével a hidraulika nyomását méri. A mérlegelés az RCS PLUS-szal maximálisan felhasználóbarát: A mérés a villákra helyezett tömeg egy előre megadott magasságba (u.n. referencia-magasságba) történő felemelésével kezdődik. Ezt a referencia-magasságot a targoncaoszlop álló valamint a mozgó részére ragasztott két jel egy vonalba kerülése jelzi. A rendszert a kijelzőn levő gomb megnyomásával hozzuk működésbe: ekkor a villák a rajtuk levő teherrel néhány másodpercig automatikusan süllyedni kezdenek. Ezen szabályozott süllyedés közben az RCS PLUS többször megméri az olajnyomást a hidraulikában. Ezen mérési adatok birtokában a műszer szoftvere kiszámítja a villán lévő teher pontos tömegét, amely az LCD kijelzővel ellátott, a fülkében elhelyezett műszeren leolvasható.

Targoncákkal mozgatott áruk emelése és szállítása közben végzett tömegmérésre az RCS PLUS kiválóan alkalmazható: a rakomány súlyának mérésére áruátvevő helyeken, túlterhelés megakadályozására, raktárellenőrzésre, készletfelmérésre stb. Az RCS PLUS megrendelhető a RAVAS cég magyarországi forgalmazójánál, valamint a targoncák forgalmazóinál.

Az RCS PLUS -szal a RAVAS teljessé teszi targoncamérleg választékát: az egyszerű hidraulikus súlyjelző rendszerektől a mérleges villákig számos opcióval, pl. hiteles kivitel, adatkommunikáció stb. A RAVAS világszerte piacvezető a mobil mérlegrendszerek terén. További információkért látogasson el a www.prominens.hu weboldalára, vagy keresse a Prominens Kft.-t! (LogSped)