Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Mától már csúcsidőben is nyílnak a beléptetőkapuk a Deák Ferenc téren

Hétköznap már a reggeli csúcsidőszakban is automatikusan nyílnak a beléptetőkapuk az utasok előtt a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál 2017. október 25-étől.

A kapuk a metróállomásról kifelé vezető irányban hétköznap 6 és 14 óra között automatikusan nyílnak és záródnak, a metró területére történő belépés nem változik. Hétvégén a kapuk 6 és 22 óra között nyílnak automatikusan. A kapuknál a belépésnél továbbra is a megszokott módon történik az utazási jogosultságok ellenőrzése.2017. augusztusában a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratához összesen 10 beléptetőkaput telepített a BKK, melyek – tekintettel arra, hogy mindez egy tesztidőszak kezdete – az első hetekben mindkét irányból csak nyitott állapotban üzemeltek, majd október 13-ától csúcsidőn kívül bevezették a kapuk nyitási funkcióját.

A BKK kiemelt figyelmet fordít az utasok biztonságára, ezért fokozatosan vezeti be az új berendezések használatát. A tesztelés következő lépéseként most a metróból kifelé irányban haladók a reggeli csúcsidőszakban is találkozhatnak automatikusan nyílódó, záródó kapukkal.

A Sütő utcai kijáratnál telepített kapusor kihelyezésével elinduló kapu- és érvényesítő készülék telepítési munkálatok során összesen 810 kaputest, majdnem 530 állomási és megközelítően 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készülék telepítése valósul meg. A kapuk használatát több lépcsőben fogja bevezetni a BKK. A végső állapot eléréséhez, azaz ahhoz, hogy az összes kapu rendeltetésszerűen működjön, szükséges az elektronikus jegyrendszer teljes infrastruktúrájának rendelkezésre állása.
(logsped)

201710.25.