Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Magyar Posta csatlakozott a Deutsche Post DHL Parcel Europe hálózatához

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Posta és a Deutsche Post DHL Parcel Europe a határokon átívelő csomagkézbesítés fejlesztése érdekében - közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

A megállapodás értelmében a Magyar Posta kézbesíti a DHL Parcel Europe logisztikai hálózatán át Magyarországra érkező küldeményeket, a Magyar Posta MPL Europe Standard küldeményei pedig a DHL Parcel Europe rendszerén keresztül jutnak el az országhatáron kívüli címzettekhez.

Illés Zoltán, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója a fejlesztést az online vásárlás terjedésével indokolta a közleményben. Hozzátette, hogy a belföldi csomagforgalom terén piacvezető Magyar Posta a határokon átívelő csomagkézbesítésben is dinamikusan kíván fejlődni.

A közlemény szerint 2018-ig több mint 130 millió olyan európai vásárló lesz, aki az e-kereskedelmi megoldásokat fogja előnyben részesíteni.

A DHL Parcel Europe eddig 16 országban volt jelen.

A Magyar Postán keresztül Ausztria, Belgium, Csehország, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Szlovákia irányába adhatnak fel MPL Europe Standard csomagot az ügyfelek, a célországok köre folyamatosan bővül.
(logsped)

2016.12.07.