Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLogisztika Napja: rendezvénysorozat

Kapcsolódó oldal:  Logisztika Napja: rendezvénysorozat

Az idén először rendezik meg Magyarországon is a Logisztika Napját, miután a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez csatlakozott a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) is. (MTI)

A csütörtöki programsorozat elsődleges célja, hogy megismertesse a logisztikai szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Így a magyarországi eseményekbe bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhatott - amely a logisztika területén tevékenykedik -, ha vállalta, hogy a Logisztika Napján kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat.

A csütörtöki programok kivétel nélkül ingyenesek, előzetes regisztráció viszont szükséges. Az adott programra minden esetben a helyi szervezőknél lehetett jelentkezni.

A MÁV Zrt. Beszerzési és Készletgazdálkodási Szolgáltató Egység (MÁV BKSZE) különleges szakmai programot szervez az érdeklődőknek a Logisztika Napán. A vasúttársaság beszerzési-készletgazdálkodási szakemberei a budapesti Gyermekvasútra várják a logisztikai szakma képviselőit, továbbá az érdeklődőket, akik kíváncsiak a MÁV beszerzési, készletgazdálkodási rendszerére, fejlesztéseire, valamint nyitottak az e területen való együttműködésre.

A Magyar Posta budaörsi országos logisztikai központjával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A társaság ugyanis bemutatja az Országos Logisztikai Központot (OLK), amely a Magyar Posta küldeménylogisztikai rendszerének legjelentősebb és egyetlen gépesített feldolgozópontja.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren közösen szervez szakmai napot a cargo-partner Kft. és a XANGA cégcsoport. A rendezvény során a résztvevő vállalkozások és intézmények megismerhetik a repülőtéren zajló ipari és logisztikai fejlesztéseket. (logsped)

2012.04.19.