Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Két szupertöltő-állomást létesít a Tesla 2018-ban Magyarországon

Két szupertöltő-állomást hoz létre Magyarországon jövő év végéig a Tesla. Erről Szijjártó Péter számolt be, aki a Tesla gyárban tárgyalt, hogy a magyarországi beruházási lehetőségekől, aki csütörtökön San Franciscóban tárgyalt informatikai és távközlési vállalatok, illetve a Tesla vezetőivel.(MTI)

A két töltő közül az egyik Győrben, egyet pedig Nagykanizsán lesz. A miniszter szerint ezeknek azért van komoly jelentősége, mert ilyenek jelenleg csak Európa nyugati és északi felében vannak.

"Közép-Európában az elsők között lehetünk, Tesla szupertöltő-állomások jönnek létre, amelyek nyilván egy új dimenziót jelentenek majd a vállalat és Magyarország kapcsolatában. Azt mindenképpen sikerült elérnünk, hogy a Tesla vezetői látják, Magyarország az autóipart kiemelten kezeli, az ország az autóipar egyik zászlóshajója Európában" - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint tesla az üzletfejlesztési igazgatójával és a jogi kérdések igazgatójával folytatott tárgyalással az volt a cél, hogy "Felhelyezzük Magyarországot arra a térképre, amely a Tesla-vezetők fejében van, mint az autóiparra komoly hangsúlyt helyező országok térképe".

Szerinte a Teslánál pozitívan értékelték a kutatás-fejlesztéshez és a beruházásokhoz adott magyar adókedvezményeket, az alacsony adómértékeket, és azt, hogy Magyarország volt az első ország Közép-Európában, amely elektromobilitási stratégiát fogadott el.

Magyarországon van a közép-európai országok közül a legtöbb (403) elektromosautó-töltő, és a kormányzati program keretében 2019-re háromezernél is többre nő a számuk. A költségvetés támogatást ad az elektromos autók vásárlásához, a zöldrendszámmal pedig több kedvezmény is jár - mondta a miniszter, aki szerint ezeket a tényeket, Magyarország autóiparra helyezett hangsúlyát a Tesla kifejezetten pozitívan fogadta.
(logsped)

2017.12.17.