Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Jubileumi Busexpo 2017

Ötödik jubileumát ünnepli az ország legnagyobb buszos szakkiállítása, amely a hazai buszgyártásnak is fontos szerepet szán április 26-án, a zsámbéki drivingcamp Hungary-n.

Az expó számos attrakcióval, debütáló modellekkel várja a buszgyártás és forgalmazás szakembereit, a szolgáltatókat és az érdeklődő buszrajongókat. A kiállítás főszervezője, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) valódi szakmai napot ígér, és az exkluzív környezetben rekordlátogatottságra számít.



Ötödik éve szervezik meg Magyarország legnagyobb buszos szakkiállítását, a BUSEXPO-t. A NiT Hungary által rendezett eseményen az autóbuszos személyszállítás és a kapcsolódó szolgáltatások meghatározó hazai és külföldi képviselői mutatják be újításaikat. Az idei kiállításon külön figyelmet érdemelnek az alternatív üzemanyagforrások és a gazdaságos üzemeltetést érintő fejlesztések, de a téma aktualitása miatt érdeklődésre számíthatnak a közlekedés biztonságát növelő intelligens menetbiztonsági eszközök, és a gépkocsivezetők és utasok komfortját növelő újítások is.

A visszatérő kiállítók sorában ott lesznek az Iveco, az MAN, a Mercedes, a VDL Bova, a Setra és a Volvo legújabb városi és távolsági típusai, de idén rekordmennyiségű járművel vonul fel a török vonal, a Karsan és a Temsa típusok forgalmazója is. A hazai buszgyártás a két új gyártó, az ITK és a BYD kivételével teljes mértékben képviselteti magát; a favorit idén is Kravtex Credo elővárosi, városi és távolsági termékcsaládja, és az immár az Ikarus által jegyzett Modulo típuscsalád, amely ez alkalommal elektromos és CNG meghajtással is felvonul.

A beszállítók és szolgáltatók idén is rendkívüli perspektívát látnak az autóbuszos szakmai napban, hiszen a részükre fenntartott kiállítási terület pillanatok alatt betelt; kiállít majd mindenki, akinek a legkisebb köze is van a buszgyártáshoz vagy az üzemeltetői igényekhez.

A Busexpo egyediségét idén is elsősorban a helyszín adja, a korszerű vezetéstechnikai pályán ugyanis a kiállított járművek egy része menet közben is kipróbálható lesz. Az expóval egy időben zajlik majd a XXIII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia, amely azt a célt tűzte maga elé, hogy teljes körképet nyújtson a buszgyártás és a személyszállítás helyzetéről és perspektíváiról. A főszervező NiT Hungary nagy hangsúlyt fektet a magyar buszgyártás jövőjére is: idén először külön szekcióban foglalkoznak majd a kormányzati támogatásban rejlő tervezési és gyártási lehetőségekkel.

A járműkiállítók listája:

Danube Truck Magyarország Kft.
EvoBus Hungária Kft.
Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft.
Kravtex Kft.
M2M Projects Kft.
MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.
Protruck Kft.
S. C. Anadolu Automobil Rom s.r.l.
Scania Hungária Kft.
Solymár-Szalay Kft.
Vega Tour s.r.o.
Volvo Hungária Kft.

Szervező:

Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary)

Szakmai főtámogató:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kiemelt szakmai partner:

drivingcamp Hungary

Szakmai partner:

Magyar Buszgyártók Szövetsége
Magyar Utazási Irodák Szövetsége
Volán Egyesülés

Szakmai támogatók:

Autós Nagykoalíció
Budapesti Közlekedési Központ Zrt.
KTI Közlekedéstudományi Egyesület Nonprofit Kft.
(logsped)

2017.04.23.