Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Járműkövetés és optikai szál alkalmazása az embercsempészet ellen

Kapcsolódó oldal:  Járműkövetés és optikai szál alkalmazása az embercsempészet ellen

A Secret Control GPS Kft. által kiejlesztett, Webbase GPS járműkövetés eszközre csatlakoztatott OptiSec márkanevet viselő száloptikai ponyvazáró rendszer, hatékonny eszköz az embercsempészet ellen.

Ezúttal - a Nagy-Britanniába irányuló embercsempészet kapcsán - Szász Jánossal, a cég marketing igazgatójával beszélgettünk.

- Bizonyára ön előtt is ismert, hogy - kihasználva a kamionosok figyelmetlenségét vagy jóhiszeműségét - egyre több illegális bevándorló szeretne Franciaországból a szomszédos szigetországba jutni. Létezik olyan technikai eszköz, amely megnehezítheti az embercsempészek dolgát?

- Természetesen mi is felfigyeltünk az embercsempészet problémájára, amelynek megelőzésére kiválóan alkalmas az egyébként áruvédelemre kifejlesztett, és a műholdas berendezésünkhöz csatlakoztatott OptiSec márkanevet viselő száloptikai ponyvazáró rendszer. Mint általában a legjobb megoldások, ez sem bonyolult, voltaképpen csupán egy Webbase GPS járműkövetés eszközre és a teherautó eredeti ponyvazáró vagy vámzárzsinórjának cseréjét igényli.

Elvághatatlan acélsodronyt alkalmaznak?

- Nem, ennél egyszerűbb, korszerűbb és biztonságosabb a megoldás, hiszen a jól szervezett bandák számára vélhetően nem jelent akadályt egy acélsodrony sem. Az általunk kínált rendszer lényege, hogy a hagyományos vámzár kábellel megegyező méretű, de ellenállóbb képességű műanyag burkolatú acélsodronyt alkalmazunk, aminek a belseje üvegszálas technológiát tartalmaz, és ennek mindkét végét egy - az autó alvázára, a raktérajtó alá szerelt, szabotázsvédelemmel ellátott -egységbe kell a gépkocsivezetőnek dugnia.

OptiSec száloptikai ponyvazáró rendszer.

Ez a fémvázas, időjárásálló egység fénynyalábot bocsájt ki az acélsodronnyal védett optikai szálba, amelynek megszakadása esetén a rendszer azonnal riasztási jelzést küld a kamionba épített Webbase GPS járműkövetés eszköznek, amely azt automatikusan a diszpécserközpontnak továbbítja. Innen pedig rögtön értesítik a sofőrt, a jármű üzembentartóját, illetve szükség esetén az intézkedő hatóságokat. Azt kell mondanom, hogy az OptiSec rendszer, amely egy menekült után fizetendő büntetés töredékébe kerül, tökéletesen alkalmas az embercsempészet vagy a - ponyva sérülése nélkül okozott - árulopások megelőzésére. (logsped)

További információk:2009.10.07.