Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Hell Energy: vállalatirányítás SAP-val

Kapcsolódó oldal:  Hell Energy: vállalatirányítás SAP-val

Hell Energy Magyarország Kft. vállalatirányítását a jövőben az SAP informatikai rendszer segítségével végzi.

A Hell Energy Kft. fejlődése szükségessé tette, hogy a vállalatvezetés rendelkezzen egy olyan korszerű informatikai eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy a cég üzleti folyamatait gyorsan és pontosan nyomon tudják követni. Az SAP rendszer előkészítése 2010 májusában kezdődött, bevezetése több ütemben, 2010. december 1-jén indult el. Az első ütem a vállalat jelenlegi üzleti folyamatainak kiszolgálását teremti meg, míg a második ütemben az újonnan nyíló magyarországi gyártás SAP támogatása kerül bevezetésre.

A Hell Energy Kft életében az SAP rendszer alkalmazása szavatolja egyrészt, hogy a Magyarországon beinduló gyártás-adminisztráció a kezdetektől fogva gyors és pontos lesz, másrészt, hogy a vállalatvezetés számára már a termelés beindulásától kezdve rendelkezésre áll egy olyan rendszer, amely figyelni tudja a gyártás folyamatait és gyorsabban tud reagálni a felmerülő kihívásokra. Emellett a rendszer bevezetése lehetővé teszi a költségek folyamatos optimalizálását, ezáltal a versenyképes fogyasztói árak biztosítását is.
A rendszer bevezetése a Hell Energy üzleti partnerei számára is biztosítékot jelent, hiszen a vállalat megnövekedett termelés és volumen mellett is a megszokott, kiemelkedő színvonalú szolgáltatást tudja majd nyújtani.

Az SAP informatikai rendszert általában több évtizedes múlttal rendelkező, nagyobb vállalatok szokták bevezetni, azonban a fiatal cégek életében is számos előnnyel járhat az üzleti szoftver alkalmazása. A vállalatirányítási rendszernek ugyanis nem csak akkor lehet hatalmas hozadéka, ha több évtizednyi adat áll rendelkezésre. Minél korábban vezetik be, annál korábban kezdenek gyűlni egy vállalatnál a rendszerezett, jól kiértékelhető adatok, ami manapság hatalmas értéket képvisel az üzleti életben. Ráadásul egy már meglévő rendszerbe sokkal kisebb ráfordítással lehet új folyamatokat beilleszteni, és a már gyakorlott felhasználók sokkal gyorsabban megtanulják az új folyamatokat.

Az alig négy éves múltra visszatekintő Hell Energy Magyarország Kft. egyedülálló eredményeket tudhat magáénak, hiszen rövid idő alatt vált hazánk piacvezető energiaital-gyártójává és a nemzetközi piacon is sikeresen szerepel (már 22 országban kapható a Hell energiaital világszerte). A cég sikere többek között annak az átgondolt stratégiának köszönhető, amely a jövőben is kulcsa lesz a dinamikus növekedés fenntartásának és a piacvezető pozíció megőrzésének. A vállalat informatikai rendszere pedig a stratégia egyik alappillére, hiszen minél kifinomultabb és fejlettebb ez a rendszer, annál nagyobb mértékben tudja segíteni a cég tevékenységét (logsped)

2011.01.15.