Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Gyermelyi Logisztikai Kft. háromszázmilliós fejlesztést végez

Kapcsolódó oldal:  A Gyermelyi Logisztikai Kft. háromszázmilliós fejlesztést végez

A tésztagyár csomagolókapacitásának növelését, valamint az alapanyagok és a késztermékek raktárának automatikus összeköttetését valósítja meg egy 330 millió forintos beruházással a Gyermelyi Logisztikai Kft. - mondta el a Gyermelyi Zrt. marketing igazgató-helyettese kedden az MTI-nek.

Bokros Gábor közölte: a logisztikai vállalkozás mintegy 241 millió forint értékben csomagoló-, rakodó- és emelőgépeket vásárol, valamint 93 millió forintot fordít építési feladatokra. A társaság a beruházáshoz 116 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült uniós és magyar költségvetési forrásokból.

A lisztcsomagoló és a késztermék tároló összeköttetésének megvalósításával teljesen automatikussá válik a betárolás, az új rendszer segítségével alacsonyabb csomagolási, logisztikai költségek mellett nagyobb hatékonysággal lesz képes működni a társaság.

A Gyermelyi Logisztikai Kft. a Gyermelyi Zrt. száz százalékos tulajdona. A tésztagyártással, liszt és tojás előállításával, valamint vetőmagtermeléssel foglalkozó cégcsoport az alapanyag-termeléstől kezdve a végtermékek értékesítéséig szinte mindent saját kézben tart.

A közvetlenül 437 főt foglalkoztató, teljes egészében magyar magántulajdonban lévő cég évi 23 ezer tonna tésztát gyárt, amelynek 90 százalékát belföldön értékesíti. A gyermelyi tészta Magyarország piacvezető márkája, közel 33 százalékos részesedéssel.

A Gyermelyi Zrt. konszolidált árbevétele 2011-ben 18,6 milliárd, 2012-ben 18,1 milliárd forint volt. Beruházásokra 2011-ben 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,1 milliárd forintot fordítottak. (logsped)

2013.05.29.