Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A GLS megnyitotta ötödik öko-depójat

Kapcsolódó oldal:  A GLS megnyitotta ötödik öko-depójat

A GLS a németországi Würzburg közelében megnyitotta a cégcsoport ötödik öko-depóját.

Az új telephelyek kivitelezése során a GLS "Think Green" környezetvédelmi programjának részeként az ökológiai szempontokat is figyelembe veszik. z egész Európában jelen lévő csomagszolgáltató számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és 2008 óta ezt az új telephelyek tervezésénél is lényeges szempontnak tekinti. Az első öko-depó 2009 elején kezdte meg működését a németországi Stuttgart közelében. Az újrahasznosított acélból és szendvicspanelekből épült, hőszivattyús fűtési rendszerrel és esővíz-hasznosító berendezéssel ellátott létesítmény példaként szolgált az egész cégcsoport számára. 2010-ben napkollektoros rendszer került az épület tetejére.

Ezt követően további "zöld" létesítmények is készültek a németországi Kölnben, valamint a franciaországi Brestben és Fréjus-től nem messze. Az új francia épületeket a természetes építőanyagok - például a fa - használata jellemzi. A GLS ezeket is ellátta napkollektorokkal és esővíz-hasznosító rendszerrel. A Würzburg-környéki ötödik öko-depó október 11-én csatlakozott a GLS hálózatához, és a sorozat itt még nem ér véget: Németország északi részén, Neumünsterben már készül a hatodik "zöld" depó, és a cég hasonló létesítmények építését tervezi a Benelux-régióban is.

Fenntartható célok

"Minden új, vagy a régit kiváltó épületben a legújabb környezetbarát technológiát alkalmazzuk majd" - jelentette be Rico Back, GLS Group CEO.

A GLS-nél ez olyan modern szortírozási és biztonságtechnológiával ellátott depókat és csomagirányítókat jelent, amelyek kiváltják a régebbi, elégtelen kapacitású épületeket vagy létesítményeket. "Emellett számos, már működő létesítményünkben is energiatakarékos fűtési és légkondicionálási technológiákra állunk át. Csakúgy, mint más környezetvédelmi intézkedések esetén, itt is jól látható, hogy az ökológia és a gazdaság nem egymást kizáró fogalmak, sőt, nagyon is jól megférnek egymással."

A GLS Group a "Think Green" elnevezésű kampányának keretei között koordinálja és fejleszti tovább környezetvédelmi tevékenységeit egész Európában. A cél konkrét környezetvédelmi intézkedéseket bevezetni a leányvállalatoknál, majd ennek alapján mérni és dokumentálni az elért fejlődést. A kiemelt figyelemmel kísért területek a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a hulladékkeletkezés kiküszöbölése és az erőforrás-felhasználás visszafogása.

"A "Think Green" programunkkal megszilárdítottuk a környezetvédelem helyét a vállalatunk által vallott értékek között" - mondta Rico Back. "A szállítási szektorban egyelőre még senki nem talált tökéletes megoldást az éghajlatváltozást okozó hatások ellen. De nagyon is sokat tehetünk az ügy érdekében, a telephelyeinken és az úton egyaránt. Ez utóbbi területen igyekszünk jól kihasználni járműveinket, a lehető legésszerűbb útvonalakat megtervezni, továbbképzést biztosítani járművezetőinknek, és gazdaságos üzemelésű, alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket használni." (logsped)

2010.10.22.