Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébGLS ISO-tanúsítványokat szerzett

Kapcsolódó oldal:  GLS ISO-tanúsítványokat szerzett

A GLS csomaglogisztikai szolgáltató megszerezte az egész cégcsoportra érvényes nemzetközileg elismert ISO 9001 és 14001 tanúsítványokat.

A GLS kevesebb, mint három év alatt teljesítette ezt a célkitűzést – gyorsabban, mint várták: 19 GLS vállalat kapta meg az ISO 14001 környezetirányítási tanúsítványt, ezek közül öt ország – Dániában, Franciaországban, Finnországban, Írországban és Portugáliában – az elmúlt hónapban. A DEKRA nemzetközi tanúsító szervezet elismerte, hogy minden GLS vállalat hatékony és magas szintű környezetirányítási rendszert tart fenn.

„A fenntartható működés minden országban, ahol a GLS Cégcsoport vállalatai jelen vannak, ugyanaz az elven alapulnak” – mondta Rico Back, CEO, GLS. A vállalat környezetvédelmi politikája és programjai, valamint a kialakított folyamatok és a konkrét célok mind kulcsfontosságúak. A belső ellenőrzések és a független értékelések is azt biztosítják, hogy a GLS folyamatosan fejlődjön, ha az éghajlat és a környezet védelméről van szó.Az ISO-minősített környezetirányítási rendszer abban segít, hogy a GLS a ThinkGreen fenntarthatósági kezdeményezésének célkitűzéseit teljesítse – azaz következetesen csökkentse káros anyag kibocsátást, a természetes erőforrások felhasználását és a hulladékot. A cégcsoporton belül minden környezetvédelmi tevékenység a Think-Green égisze alatt zajlik. A GLS környezetvédelmi szempontok figyelembevételével építi fel új létesítményeit, optimális szállítástervezésre törekszik, és környezettudatosságra ösztönzi dolgozóit a munkahelyen.

Teljes megbízhatóság Európa-szerte

A GLS Cégcsoport felméri szolgáltatásai minőségét, és ha szükséges tovább fejleszti, hogy a magas szintű, egységes nemzetközi szabványoknak is megfeleljenek. A GLS Finland és a GLS Denmark sikeres auditjaival befejeződött az egész cégcsoportra kiterjedő ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítás. A GLS naponta összegyűjti és feldolgozza a fontos adatokat, így garantálja a széleskörű minőségirányítást minden országban, majd ezeket felhasználja a csomagszállítás optimalizálására.

„A szabványosított folyamatok és azok rendszeres fejlesztése elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ügyfelek ugyanazt a magas színvonalú csomagszállítást kapják Európa-szerte” – mondta Rico Back. „A megbízhatóság és a fenntarthatóság kulcsfontosságú tényezők”. A GLS minőség- és környezetirányítási rendszerek bizonyították az értéküket. Az ISO tanúsítvánnyal rendelkező minőségirányítási rendszer sok országban már több mint 10 éve működik, míg a környezetirányítási rendszert először 2011-ben Hollandiában hagyták jóvá. (logsped)

2014.01.31.