Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A FedEx kibővíti nemzetközi szállítási szolgáltatásait

Kapcsolódó oldal:  A FedEx kibővíti nemzetközi szállítási szolgáltatásait

A FedEx Express, a FedEx Corp. (NYSE: FDX) leányvállalata, nemrégiben bejelentette, hogy kibővítette nemzetközi szállítási szolgáltatásait a csomag- és teheráruküldés területén, így az ügyfelek világszerte több rendeltetési hely és lehetőség közül tudnak választani.

A FedEx Express világszerte immár több mint 90 országból és régióból tette elérhetővé FedEx International Economy®szolgáltatást. Ezenkívül a FedEx International Economy® Freight szolgáltatás több mint 50 országból és régióból érhető el. A globális bővülést megelőzően a FedEx International Economy® 16 országból és régióból, a FedEx International Economy® Freight pedig 13 országból volt elérhető. Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában a FedEx International Economy® és a FedEx International Economy® Freight 25 országban elérhető, többek között Magyarországon is.

A FedEx International Economy® és a FedEx International Economy® Freight háztól házig szolgáltatások, a vámkezelést is tartalmazzák és mindkettő meghatározott tranzitidőkkel szállít, a világ szinte bármely pontjába. A szolgáltatások költségtakarékos megoldást jelentenek kevésbé sürgős szállítmányok esetén és ugyanazt a minőséget, és megbízhatóságot nyújtják.

A szolgáltatások alapvető jellemzői:

- Versenyképes díjszabás
- 2-5 munkanapos tranzitidő
- A szállítmány 24 órás nyomonkövetése a fedex.com weboldalon vagy e-mailen
- Vámkezelés

"A gazdasági visszaesés óriási nyomást jelent ügyfeleink számára, hiszen nekik is fontos a költségek alacsonyan tartására, miközben a versenyképességüket fenn kell tartaniuk a globális piacon" - nyilatkozta Robert W. Elliott, a FedEx Express Európa, Közel-kelet, India és Afrikáért felelős elnöke. "A frissen kibővített FedEx International Economy® szolgáltatásunk és a FedEx globális hálózatának köszönhetően közvetlenül tudunk reagálni ügyfeleink igényeire: szélesebb választékot, zökkenőmentes szállítást és nagyobb megtakarítási lehetőséget garantálunk." A FedEx időérzékeny kézbesítési szolgáltatásának bővítésével a nemzetközi ügyfeleknek immár több lehetőséget biztosítunk a globális logisztikai folyamatok javítására, amelyek stratégiai fontosságúak kis és nagyvállalatok esetében egyaránt.

A McKinsey által 2008-ban végzett globális felmérés szerint: "A logisztikai lánc szolgáltatások stratégiai céljainak meghatározásakor a vállalatok elsősorban a költségcsökkentésre összpontosítanak, majd az ügyfélkiszolgálás minőségének javítására és az új termékek vagy szolgáltatások minél gyorsabb piaci bevezetésére."

A kibővített FedEx International Economy® és a FedEx International Economy® Freight szolgáltatások kiegészítik a FedEx Express meglévő nemzetközi kínálatát, hiszen tartalmazzák az időérzékenyebb szállítmányokra kidolgozott FedEx International Priority® és FedEx International Priority® Freight szolgáltatásokat.

"A FedEx mindig igyekszik kiszélesíteni az ügyfélkiszolgálás korlátait annak érdekében, hogy megfelelő, hozzáadott-értékkel bíró megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben a FedEx International Economy® szolgáltatások a lehető legjobbkor indulnak, hiszen alacsony költségráfordítással biztosítják a FedEx globális hálózatának zökkenőmentes elérését", mondta Andrew Self, a FedEx Express marketingért és kommunikációért felelős alelnöke az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, India és Afrika). "Szállítmányozási kínálatunk ügyfeleink versenyképességét szolgálja világszínvonalú szolgáltatás formájában."

A FedEx nemrégiben jelentette be globális teherszállítási tevékenységének bővítését Ázsiában, Európában, a Közép-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában. A bővítési tervek a vállalat azon törekvésein alapulnak, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújtson a szállításban ügyfelei logisztikai lánccal kapcsolatos igényeinek jobb kielégítésére a világ minden részén.

(logsped)
2009.10.06.