Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  FedEx: csúcsforgalom

Az adventi időszakban a FedEx előreláthatóan több mint 260 millió küldeményt szállít ki világszerte.

urópában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában a legforgalmasabb nap a FedEx Express számára a december 20-a, kedd lesz, a tavalyi évhez képest 2,3 százalékos növekedésre számítanak. December 19-én szintén csúcsforgalom várható a csomagszállításban, amelyet a világ többi részéről ideküldött csomagok okozzák. A növekedés 2010-hez képest 3,5 százalékos lesz.


FedEx: csúcsforgalom


„Bízunk a karácsonyi forgalomnövekedésben idén is, és biztosak vagyunk abban, hogy a hálózatunk világszerte megbirkózik ezzel a kihívással” – mondta Gerald P. Leary, a FedEx Express regionális elnöke. „Vállalatunk munkatársai minden évben gondoskodnak arról, hogy ügyfeleink ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást kapják az ünnepek alatt is, mint az év bármely napján” – tette hozzá a vezető. A FedEx a karácsonyi szezonban is ügyfelei rendelkezésére áll különböző sürgősségű szintű szállítási szolgáltatásaival.


FedEx: csúcsforgalomFedEx: csúcsforgalomCsomagolási tippek a FedEx-től

- Ha megfelelően csomagolja be, zárja le és címkézi fel csomagját, akkor biztos lehet abban, hogy az időben és épen fog megérkezni.

Most következzen néhány egyszerű csomagolási tanács a FedEx szakértőitől:

Válassza a legmegfelelőbb csomagolást. Erős dobozokat használjon, amelyek oldallapjai épek. Nehezebb küldeményhez használjon dupla falú dobozokat.

- Vegye figyelembe a doboz teherbíró képességét. Győződjön meg arról, hogy a doboz elég nagy ahhoz, hogy belül ki tudja párnázni a csomag tartalmát, és használjon csomagolási célokat szolgáló ragasztószalagot. - A címke tartalmazzon minden fontos információt. Ellenőrizze, hogy a címke jól látható és mind a feladó, mind a címzett címe helyesen szerepel.

- Adja fel karácsonyi küldeményét interneten. Használja ki internet-alapú megoldásaink előnyeit: a nyomon követési lehetőséget, a tervezhetőséget és a hatékonyságot.

- Időben adja fel csomagját, hogy elkerülje a sorbaállást. Ahhoz, hogy a küldeménye karácsony előtt biztosan megérkezzen Európába, az Egyesült Államokba és Ázsiába, legkésőbb december 22-én fel kell adnia a csomagját. A többi célállomás esetében december 21-e az utolsó nap.

- Kövesse nyomon csomagját. A csomag kézbesítési státuszát, helyzetét könnyen és kényelmesen követheti a fedex.com-on. Környezettudatos szállítás a FedEx-szel

A FedEx javaslatai a környezettudatos karácsonyi ajándékküldésre:

- Olyan dobozt használjon, ami kellőképpen megvédi a küldeményt, azonban nem túl nagy. A törékeny tárgyakat duplán dobozolja be, belső doboznak nyugodtan használjon egy régebbit.

- Olyan dobozokat vásároljon, amelyek újrafelhasználható anyagból készültek. A FedEx borítékok 100 százalékig újrahasznosíthatók, míg a FedEx 10 kg és 25 kg teherbírású dobozai minimum 70 százalékban újrahasznosítható anyagot tartalmaznak és újrahasznosíthatók.

- Amennyiben régi dobozt használ a csomagoláshoz, győződjön meg arról, hogy az jó állapotban van, nincsenek rajta lyukak, nem szakadt vagy horpadt be a sarka. A régi címkéket pedig a félreértések elkerülése végett távolítsa el.

- Keressen környezetbarát megoldást a csomag tartalmának kipárnázására. A FedEx a papírcsíkok vagy a biológiai úton lebomló csomagoló golyócskák használatát javasolja.

- Ellenőrizze, hogy küldeményét megfelelően kipárnázta-e, és a csomagolásra használjon erős kartont. Minél könnyebb a csomagja, annál kevésbé terheli környezetét.

Védi a környezetet, ha FedEx-szel szállíttatja ki a csomagját. A FedEx több mint 400 hibrid és elektromos, illetve 3.300 alternatív üzemanyaggal működő autóval dolgozik szerte a világon. A hibrid flotta 2004-es bemutatkozása óta több mint 16 millió (logsped)

2012.12.08.