Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Elektronikus ügyintézés 2018-tól

Másfél év múlva már csak elektronikusan intézhetjük hivatalos ügyeinket, de a szorgalmasabb hatóságok már 2017-ben átállhatnak. (VS)

Papírmentes lesz az ügyintézés 2018-tól - a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az egységes elektronikus ügyintézési rendszer kialakításához szükséges törvények módosításának csomagját. Ennek köszönhetően bármilyen hatósági és közüzemi ügyintézésnél az elsődleges az elektronikus kapcsolat lesz. Bizonyos esetekben megmarad ugyan a személyes jelenlétet igénylő ügyintézés, ám az ilyet külön nevesítik. Tipikusan ilyen lesz a házasságkötés vagy az együttes szándékot előíró intézkedés.

Az elektronikus ügyintézés nem csak a hatóságokra és a hatósági ügyekre terjed ki. Köteles lesz így kommunikálni az ügyfelekkel az a közüzemi szolgáltató is, amelyik több mint 150 ezer fogyasztói számlát bocsát ki. Elektronikusan kell intézni emellett a peres ügyeket, a panaszokat vagy a pályáztatást is. Az intézményeknek nemcsak az ügyfelekkel, hanem egymással is elektronikusan kell majd kommunikálniuk.
(logsped)

2016.09.22.