Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébEkol logisztikai cég Magyarországon

Kapcsolódó oldal:  Ekol logisztikai cég Magyarországon

Az Ekol Hungary 2014-ben 7 és fél millió eurós forgalmat vár, megcélozva ezzel a piacvezetői szerepet a Magyarország-Törökország útvonalon.

Az Ekol 1990-ban indult török logisztikai vállalat fiatal és környezetbarát járműflottájával, valamint a legmodernebb technológiával felszerelt disztribúciós központjaival az új nemzetközi gazdasági helyzet követelményeinek megfelelő szállítmányozási, raktárépületi menedzsment, külföldi kereskedelmi és ellátási lánc menedzsment szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.

A vállalat Törökországban több mint 400 000 négyzetméter, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Boszniában és Romániában további 86 000 négyzetméter fedett logisztikai szolgáltató központtal rendelkezik, flottájában 2500 jármű és 500 konténer található, valamint közel 5000, ebből 4000 török és 1000 európai alkalmazottat foglalkoztat.

Az Ekol 2008-ban létrehozta intermodális szállítmányozási rendszerét, amely egyszerre használja ki a közúti, a tengeri, és a vasúti fuvarozási módok kínálta lehetőségeket. Az áru a feladástól az átvevőnek történő kiszolgáltatásig több helyen megáll és több alkalommal is szállító járművet cserél, de az út teljes hossza alatt ugyanabban a fuvareszközben vagy konténerben marad. A környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést támogató intermodális szállítmányozási projektjéért az Ekol a „Logisztika egy jobb világért” szlogennel elnyerte az Eco Performance 2012 Award-ot.

Az Ekol 2006-ban csatlakozott a HTFN Global Logistics Partner szervezethez, melynek köszönhetően kiterjesztette kapcsolatait a világ vezető logisztikai vállalataival. 2011 júliusa óta a vállalat Conqueror Freight Network tag is, így világszerte rendelkezik légi és vízi szállítmányozási kapcsolatokkal.

2012-ben a Greencarrier Freight Service svéd szállítmányozási vállalattal kötött együttműködésének köszönhetően az Ekol a skandináv vonalon is intermoduláris szolgáltatást biztosíthat ügyfeleinek, mellyel jelentős mértékben növelte vezető szerepét a régióban mind a szállított volumen, mind pedig forgalom tekintetében.

Ugyancsak 2012-ben az Ekol beindította az úgynevezett „Speedy” szolgáltatását, amely a légi szállítmányozás alternatívájaként szolgálhat. A „Speedy” szolgáltatás segítségével az ügyfelek időt takaríthatnak meg, hiszen az Ekol a korábbinál gazdaságosabb áron háztól házig szállítja a rakományt, miközben annak aktuális helyzete folyamatosan követhető.

Az Ekol saját K+F központtal rendelkezik, melynek elsődleges célja, hogy tanulmányokat készítsen a termelékenység növelése érdekében, új üzleti modelleket fejlesszen ki, és népszerűsítse a K+F szemléletmódot a teljes szervezet vállalati kultúrájában. Emellett feladata a fejlődés és fenntarthatóság biztosítása, új, versenyképes üzleti lehetőségek létrehozása, valamint jövőképével a török logisztikai szektor minden más vállalatának ösztönzése is.Az Ekol Hungary 2014-ben 7 és fél millió eurós forgalmat vár, megcélozva ezzel a piacvezetői szerepet a Magyarország-Törökország útvonalon. A magyarországi személyzet tagjainak száma 2014 végére várhatóan 50 főre emelkedik a mostani 10 főről.

Ekol Logistics Kft.
H-1211 Budapest Szikratávíró u

Telefon: +36 1 872 6100
E-mail: info@ekol.com


2013.11.16.