Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébDigi TV

Kapcsolódó oldal:  Digi TV szolgáltatás

A Digi TV digitális műholdas televíziós szolgáltatás

A szolgáltatás szerződéssel vehető igénybe.

A műholdas vétel adatai:

Műhold neve: Intelsat 10-02 Nyugat 1 fokos pozíció
Vételi frekvenciák (GHz):

- 12.527 Horizontális
- 12.723 Horizontális
- 12.724 Horizontális
- 12.725 Horizontális
- 12.726 HorizontálisFontos  


Telefonos ügyfélszolgálat: 1272
A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges műszaki eszközök:

- A csatornák vételéhez szükséges egy "DigiBox" eszközt, mely tartalmaz egy digitális beltéri egységet és egy kódkártyát, mely csak a hozzárendelt beltéri egységben fog működni
- Szükség esetén vásárolható egy kültéri csomag is mely tartalmaz egy 70x80cm offszet tükröt, fejet, kábelt és csatlakozókat

A Digibox egy olyan beltéri egység (Hyundai HSS-1165NA), mely együtt működik egy Nagravision 2-es kódot engedélyező kártyával és ez a kártya csak a hozzárendelt beltéri egységgel működik.

A készülék alaphelyzetben úgy van beállítva, hogy a Menü telepítési Funkciójába belépve azonnal beprogramozza a DIGI TV teljes műsorcsomagját. A kódkártyát a készülékbe a chip-pel szerelt felülettel lefelé fordítva kell betolni és azonnal képet fog biztosítani. A készüléket egy rugalmasan használható / műholdról frissíthető /szoftverrel látták el, így az alkalmas nemcsak egy , hanem akár több műhold vételére is.

A többműholdas vétel elvileg történhet DiSEqC 1.2 rendszerű DIGIPOWER motor alkalmazásával forgatós rendszerrel vagy DiSEqC kapcsolón keresztül 2,3, vagy 4 műholdra.

Ehhez a működtetéshez az Installációs menü LNB beállítás és telepítés menüjében kell a megfelelő funkciókat kijelölni. Ennek a többműholdas működtetési lehetőségnek azért van különleges szerepe , mert potenciális előfizetőink közül nyilván lesznek olyanok, akik már ismerik az Astra és Hot Bird műholdak választékát és arról nem akarnak lemondani, ezzel a módszerrel ennek a vevőrétegnek így a teljes kínálatot lehet biztosítani.

Digibox, Hyundai HSS-1165NA

Digibox, Hyundai HSS-1165NA

Kettő beltéri egység

Ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdődően regisztrált előfizetők egyszerre akár 2 beltéri egységet is tudnak igényelni a havi előfizetői díj emelkedése nélkül!
Ezenkívül az e dátum előtt regisztrált illetve szerződött már meglévő ügyfelek is igényelhetnek további 1db társ beltéri egységet. Új regisztráció esetén lehetőség van kérni a szolgáltatást a készülék megvásárlása nélkül is, 
ebben az esetben már az első hónaptól kezdve fizetni kell a havi szolgáltatási díjat .

A kültéri egység csomag tartalma: 70x80cm átmérőjű offszet parabola tükör felszerelve egy 0,4dB zajtényezőjű univerzális fejjel; 60cm-es fali-tartó; koax kábel (a felszereléshez szükséges mennyiség, maximum 20m); 2db F csatlakozó.

Hírek


Újra árversenyt generálhat a Digi Tv tulajdonosa

Ismét robbantott a fapados műsorszórásról ismertté vált romániai magyar nagyvállalkozó, Teszári Zoltán, aki tavaly a Digi Tv-vel forgatta fel a magyar telekom-piacot. A "tányéros műsorszórás" után immár teljes körű szolgáltatást kínál Magyarországon, emellett a társaság közép-európai offenzívába is lendült, várhatóan további árversenyt generál a régió telco-piacán.

A romániai rendszerváltáskor még szimpla fagylalt árus Teszári Zoltán rohamléptekkel terjeszkedik hazánkban és Közép-Kelet-Európában. 2006-ban magyarországi cégére, az Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMK) Kft-re támaszkodva indította el a Digi Tv-t, és év végére az előfizetők száma meghaladta a százezret. A cég szolgáltatása a versenytársakon kívül mindenkinek előnyt jelentett, hiszen négy hónap alatt csaknem negyvenszázalékos árzuhanást idézett elő a piacon.

Árversenybe kényszerítette a nagyokat

A nemzetközi piacon sikeres cégre nem véletlenül vadásznak állítólag olyan multinacionális óriások, mint a német Deutsche Telekom (DT) vagy az amerikai UPC. Teszári cége ugyanis nem várt feladat elé állította őket, és miközben a multik is megragadnak minden eszközt arra, hogy vetélytársaik fölé kerekedjenek, a romániai magyar vállalkozó módszereire egyelőre nem találják az orvosságot. Teszáriék ugyanis nagyon tudják, hogy az árérzékeny kelet-európai fogyasztót miként lehet megfogni, és bár a versenytársak folyamatosan azzal támadják a céget, hogy önköltségi ár alatt kínálja szolgáltatásait, az eredmények egyelőre őt igazolják.

A rendkívül alacsony árai miatt fapados szolgáltatónak nevezett EMK a tévés piacon bő egy éve beindított attakja óta átalakult, és Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. néven immár teljes körű szolgáltatást kínál. A tányéros-beltéri egységes műsorszórás mellett Digi Kábel néven kábeles műsor- és jelszétosztó szolgáltatást is nyújt Budapest 7 kerületében, Dorogon, Dunaújvárosban, Esztergomban, Hatvanban, Kiskunhalason, Miskolcon, Pécsett, Székesfehérvárott és Veszprémben. Beindult a Digi Net szolgáltatásuk is. Folyamatosan fejlesztik a kábelhálózataikat és internet-csomagjaikat már kizárólag szélessávon kínálják.

A társaság beindította VoiP-alapú (internetprotokoll alapú hangátvitel) telefonszolgáltatás is, így a magyarországi szolgáltatás megegyezik Teszári cégének, az RDS&RCS romániai szolgáltatásaival.

Közép-európai terjeszkedés

A cég számára hazai piacnak számító román mellett nem csak Magyarországon sikerült eredményeket elérnie. Teszári Szlovákiában és Csehországban a Digi Slovakia s.r.o. nevű cégével építi a birodalmát. Szerbiában a Digi Sat d.o.o., míg Horvátországban a Digi Sateliska Televizija d.o.o. ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint tavaly Magyarországon az EMK a Digi Tv-vel. Azaz első lépésként tányéros-beltéri egységes konstrukcióban végez műsorszórást rendkívül alacsony áron. Már most borítékolható, hogy akár egy éven belül ezekben az országokban is teljes körű szolgáltatást fognak kínálni aTeszári-cégek.

A terjeszkedés financiális háttere

A Ziarul Financiar román gazdasági napilap szerint a szakértők 1,5-2 milliárd dollárra teszik az RCS&RDS telekom-csoport értékét. Igaz a becslések során a övekedési lehetőségeket is beárazzák, így az idei év kilátásait, és a következő években realizálható eredményeket is figyelembe vették. A román újság szerint szerint a cégcsoportnak 2006-ban 300 millió dollár bevétele volt, működési profitja (EBIDTA) pedig több mint 120 millió dollárt tett ki.

A szaklap szerint Teszári közvetlenül csak mintegy 2 százalékát tulajdonolja a távközlési vállalatnak, ám piaci értesülések szerint a 94,15 százalékot birtokló többségi tulajdonos Cable Communication Systems (CCS) mögött is ő áll. Nem véletlen, hogy a romániai milliomosokat számba vevő toplista - a Capital című lap listája - szerint Teszári Zoltán vagyona 220-230 millió dollár.

Román lapértesülések szerint Teszári Zoltán legújabb terve, hogy hamarosan megjelenik a londoni részvénytőzsdén (LSE), és a jövő évben már kereskedni fognak az európai pénzügyi központban az RCS&RDS távközlési csoport részvényeivel. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy új értékpapírokat is ki fognak-e bocsátani, de feltételezhető, hogy a cég további terjeszkedését részben a tőkepiacról bevont friss pénzekkel kívánja az erdélyi vállalkozó finanszírozni. (mfor.hu)

(logsped)

2007.11.29.
Leverte a kábelszolgáltatók árait a DigiTV - sokkal több előfizető a vártnál

Míg eredetileg csupán 70 ezres ügyfélszámra számított ezen év végéig a romániai bejegyzésű RDS-RCS által jegyzett DigiTV, addig ezt a számot most 200 ezerre módosították, ugyanis alig több mint fél év alatt 168 ezer előfizetőt sikerült szerezniük - számolt be a Magyar Hírlap. A sikert a konkurenciánál jóval alacsonyabb áraiknak köszönhetik.

A lap azt is közölte, hogy a DigiTV alapcsomagja 34 csatornát kínál havi 2700 forintért, de kétéves hűségnyilatkozat esetén az első évben elengedik az előfizetési díjat. Kell viszont venni egy digitális jelátalakító berendezést (set-top-box) és a parabolaantennát, melyek együtt 21.600 forintba kerülnek. November végén viszont olyan akció indul, melyben egy második dekódert is kínálnak.

A DigiTV szerint elsősorban nem a konkurenciától csábítanak el előfizetőket, hanem többnyire a vidéki fehér foltokat fedik be, vagyis azokat a területeket, ahol nem éri meg a szolgáltatóknak kábeleket lefektetni, a jelenlegi műholdas szolgáltatások viszont sokaknak túl drágák. A társaság tehát elsősorban Kelet-Magyarországon és a Dunántúl déli megyéiben tudott magának ügyfeleket toborozni.

A UPC is úgy látja, hogy azoknál toboroz a DigiTV, akiknek eddig nem volt sokcsatornás televíziós szolgáltatásuk, mindamellett azt sem tagadják, hogy a szintén műholdas UPC Directtől és a kábeltelevízióktól is sikerült előfizetőket átcsábítania az új szolgáltatónak. Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a DigiTV azonban egy egészen más szegmenst céloz meg, mint például a prémium kategóriába sorolt UPC Direct. (Utóbbinak 170 ezer előfizetője van, s számuk már az új versenytárs megjelenése előtt stagnált.)

Ugyanakkor a DigiTV akcióra kényszerítette konkurenciát, így most már az Antenna Digital is egyéves ingyenes időszakot kínál négy csomagjából kettő esetében, s a UPC ősztől a korábbi ötezer helyett 3990 forintért kínálja a legbővebb csomagját.
(logsped)

2006.11.10.
Már Szlovákiában is nyomul a Digi Tv

A nagy visszhanggal indult Digi Tv immár elérte a százezer előfizetőjét Magyarországon. Közben Szlovákiában is terjeszkedik, mint ahogy hamarosan Csehországot is megpróbálja bevenni.

leggazdagabb romániai magyarként számon tartott Teszári Zoltán érdekeltsége a romániai RCS&RDS kábeltelevízió- és internetszolgáltató, amely az Első Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) kft. többségi tulajdonosa. Magyarországon ez utóbbi szolgáltatja a Digi Tv-t, amelynek indulása igen nagy indulatokat kavart elsősorban a konkurencia berkeiben.

Megfejelte a botrányt, hogy a TV2 tulajdonosa, az SBS perrel fenyegette meg az EMKTV-t, mondván: nem fizet jogdíjat a TV2 műsorának a Digi Tv-t ellátó műholdján való terjesztéséért. Teszári Zoltán akkor azt mondta: nem érti a perfenyegetést, de áll elébe. Azóta nem kaptunk új hírt a perről, ha az egyáltalán beindult.

Viszont kaptunk hírt a Digi Tv hazai és szlovákiai terjeszkedéséről, valamint az RCS&RDS kábeltelevízió és internet szolgáltató csehországi terjeszkedési terveiről.

Egy román hírportál szerint az RCS&RDS Csehországban is be szeretné indítani a Digi Tv szolgáltatásait még idén ősszel, ezért kérvényt nyújtott be az illetékes hatóságokhoz. A Cseh Audiovizuális Tanács azt elutasította, mivel hiányoztak a benyújtott dokumentumból különböző iratok. Ezeket a cég azóta pótolta, és jelenleg már csak az engedélyezést várják. A cseh Digi Tv egyik versenytársa az UPC lesz - a másik a Karneval Media -, csakúgy, mint Magyarországon.

Egyébként román - félhivatalosnak tekintett - adatok szerint a Digi Tv Romániában 340 ezer lakásban fogható, Magyarországon már 100 ezer előfizetővel rendelkezik, Szlovákiában pedig 10 ezerrel. (MF)

(logsped)

2006.09.27.
Digi TV: utólagos bejelentkezés elrendelve

Nehéz helyzetbe hozta saját magát és a magyar piacra feltűnően alacsony áraival betörő Digi TV-t az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

A médiahatóság egy szerdai döntéséből ugyanis az következik, hogy az előfizetőkkel javában szerződő és a szolgáltatását indító Digi TV nem kezdhette volna el a működését.

Az ORTT alig három hónapos vacillálás után döntött úgy: vélhetően magyarországi műholdas műsorelosztásnak minősül a Digi TV. (Valóban műholdról sugároz olyan magyarországi tévéműsorokat is, amelyeket Romániából lőnek fel az űrbe.) S ha már erre jutott a hatóság, felszólította a Digi TV ügyeit intéző Egyesült Magyar Kábeltelevíziós (EMKTV) Kft.-t, hogy jelentse be a szolgáltatást. Ezzel viszont jelentős problémákat okozott, hiszen a médiatörvény kimondja: a hatóságnál legalább harminc nappal az indulás előtt kell bejelentkezni. Csakhogy a Digi TV már elindult. Márpedig a médiatörvény arról is rendelkezik, hogy törölni kell a nyilvántartásból a műsorszolgáltatót, ha bejelentés nélkül oszt el műsort.

Az ORTT ugyanakkor vélhetően nem kezd a Digi TV azonnali kiiktatásához, mert jelentős késéssel döntöttek. A testülettől még tavaly novemberben ké
Sárai Endre, az EMKTV ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: ők az ORTT-nél már jelezték indulási szándékukat. Ezt viszont a médiahatóságnál másként tudják. Ráadásul mindez csak előzetes állásfoglalásnak minősül, "a rendelkezésre álló adatok alapján".

Ugyanakkor a bürokrácia egy másik útján az alacsony árai miatt komoly konkurenciaharcba került Digi TV már tovább jutott. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szabad utat adott az új szolgáltatásnak.

De van egy harmadik eljárás is: ez a Gazdasági Versenyhivatalnál, ahol piaci szereplők a dömpingár miatt tettek panaszt. A GVH valamikor márciusra ígéri a döntést.

A Digi TV-re amúgy a konkurensek is felhívták a figyelmet, miután kiderült: az új szolgáltatást egy évig ingyen vehetik igénybe a legalább kétéves szerződést aláírók, és utána is csak 2700 forint lesz a díj. Márpedig ennyiért - állítják a régi szereplők - nem lehet nem ráfizetéses szolgáltatást indítani. Az EMKTV-nél viszont úgy látják, hogy igenis lehet a mostani árak alá menni. (NSZ)

(logsped)

2006.02.25.
Ingyen kábeltévé indul

"Fapados" tévéműsor-terjesztő indul Magyarországon. Az első évben ingyen vinné be a háztartásokba a megszokott adók többségét a romániai székhelyű Digi TV - adta hírül a Népszabadság.

a kábeltelevíziós piacot egy heteken belül induló új szolgáltatás - írja a Népszabadság. A Digi TV - a partnereinek kiküldött tájékoztató szerint - egy évig ingyen kínál majd 34 magyar nyelvű csatornát az előfizetőinek. Egyetlen feltételként meg kell vásárolni egy 21 ezer forintos vevőberendezést - akár 12 havi részletre is -, és kétéves hűségnyilatkozatot kell aláírni a cégnél.

Az egyéves ingyenes szolgáltatás után a havidíj még mindig alacsony, 2700 forint marad. A műsorokat műholdról terjesztik majd - akárcsak a már piacon lévő UPC Direct (amelynek alapcsomagja jelenleg 3990 forint) -, így parabolaantennával az adás lényegében bárhol fogható lesz.

(logsped)

További információk:2006.02.09.
DigiTV
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
1272

Külföldről hívható telefonszám:
+361 707 07 070

ugyfelszolgalat@digi.tv
Ügyfélszolgálati irodák az országban >>>

Digi TV >>>
Digi TV, Internet, Mobilinternet és Telefon proramcsomagok, árak >>>
Kábel TV, Műholdas TV csatornakínálat >>>

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (korábban: Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.)  >>>
Műholdvevő szerelés
Horváth Szabolcs ,Kőszeg
Tel.: 06-30/471-26-20 Tel.: 06-94/361-429  ->>>
Műholdvevő felszerelés, Budapest
T:06 1 214-3549 mobil: 06-20-412-1537  >>>
Rácz András, Budapest
T:06 1 403 1535 m: 06 70 248 8485  ->>>
Somogyi Mihály, Budapest és vonzáskörzete
Telefon : 256 4615 Mobil : 06 30 924 6284 ->>>
tvszerelo.com, Budapest
06 28 490-308 06 30 941-8902  ->>>
Műholdvevő felszerelés, Budapest
T:06 1 214-3549 mobil: 06-20-412-1537 ->>>
TÓTH JÓZSEF
Tel: 20/941-2710 Fax: 20/940-1305 ->>>
Satellite, Budapest, Szeged ->>>
Orova, Taksony és környéke
30/411 21 57 70/371 88 20  ->>>
antennaklinika.hu,
06-20-9-715-714 Fax: 06-20-9-79-22-46  ->>>
Hírszervíz, Veszprém
T : 88 425 072  ->>>
Elektro Service Kft., Zalaegerszeg
T: 92/510-865 Mobil: 30/3189-631  ->>>