Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Az antwerpeni kikötő képviselőt nevezett ki Ausztria és Magyarország részére

A jövőben Walter Holzhammer fogja Ausztriában és Magyarországon a belga kikötőt képviselni és Antwerpen kapcsolatát ezekkel országokkal továbbfejleszteni.

Kinevezésével az Antwerp Port Authority azt az elkötelezettségét hangsúlyozza, hogy tartós és hatékony közlekedési kapcsolat építsen ki Közép- és Kelet-Európába, illetőleg Közép- és Kelet-Európából.

Luc Arnouts, Chief Commercial Officer, Antwerp Port Authority: "Ausztria és Magyarország földrajzi helyzetükből kifolyólag stratégiai csatlakozási pontot képeznek Dél-, Közép- és Kelet-Európa piacaihoz. Walter Holzhammer személyével megnyertük azt a szakértőt, aki különleges helyzeti előnyeinket a piaccal megismerteti és ily módon különös tekintettel a vasútvonalakra, rendszeres, gyors közlekedési kapcsolatot fog kiépíteni."

A vasúti menedzser erősíteni fogja a kapcsolatot a háttér országokkal

Walter Holzhammer a vasúti és tengeri közlekedés kimagasló ismerője. A tapasztalt logisztikai szakértő mindkét országban igen jó kapcsolati hálózattal rendelkezik. Központi feladata az lesz, hogy Európa második legnagyobb tengeri kikötőjét összekapcsolja a helyi vállalatokkal, kereskedelmi kamarákkal, belföldi terminálokkal, kikötőkkel valamint a piac más fontos résztvevőivel. A kikötő képviselője ezen kívül tájékoztatást fog adni az Antwerpenen keresztül történő teherszállítási járatok lehetőségeiről és kapacitásairól. A diplomás szállítási menedzser régebben olyan cégeknél volt vezetői állásban, mint a Hapag Lloyd, UPS és GEFCO.

"Antwerpen kikötőjének csatlakoztatását Ausztriához és Magyarországhoz a viszonylag rövid távolság következtében az összes közlekedési eszközzel optimálisan meg lehet valósítani. Logisztikai szakértőként szerzett ismereteimmel és azzal, hogy mindkét országban kapcsolatban állok a legfontosabb piaci résztvevőkkel, multimodális összeköttetéseket szeretnék létrehozni a háttér országokkal, hogy ezzel is erősítsem Antwerpen kikötőjének versenyhelyzetét" - jelentette ki Holzhammer.

Antwerpen előnyöket biztosít a szállítmányozóknak Ausztriában és Kelet-Európában

Az antwerpeni kikötő az osztrák és kelet-európai ipar számára fontos import- és exportkikötő. Szállítanak egyebek mellett acélt, gépeket, darukat, vasúti kocsikat, szélgenerátorokat, petrokémiai termékeket, konténereket valamint az autógyártáshoz szükséges javakat. Ezeket az árukat a tengeri kikötő gyors belföldi csatlakozásai következtében könnyen lehet oda-, illetőleg elszállítani.

A kétirányú szállítás egyik nagy előnye Antwerpen központi helyzetében rejlik, hiszen az szállítás összes válfaját lehet használni: a közutat, a vízi utat és a vasúti pályát. Hajóval olyan fontos európai belföldi kikötőket lehet elérni, mint Duisburg, Ludwigshafen, Regensburg és Basel. A Dunán keresztül pedig megközelíthetőek az osztrák kikötők Linzben, Kremsben és Bécsben.

Az antwerpeni kikötő és Ausztria között már léteznek is gazdaságos vasúti vonalak: üzemel például egy közvetlen vasúti összeköttetés heti ötszöri fordulással Antwerpen és Linz között, három közvetlen fordulással és három közvetettel (Duisburgon keresztül) Antwerpen és Bécs között. Május közepétől Welset és Grazot is összekötik Antwerpennel. Ausztria és Kelet-Európa szállítmányozóinak nagyon hasznos ez a rendszeres vasúti összeköttetés Európa második legnagyobb tengeri kikötőjével.

Magyarország is nagy lehetőséget nyújt az antwerpeni kikötőnek. Az Antwerp Port Authority a már meglévő vasúti összeköttetések mellett aktívan támogatja az új közvetlen vasúti összeköttetéseket Budapesttel.
(logsped)

2017.05.12.