Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébEURES Uniós állásközvetítő rendszer

Kapcsolódó oldal:  Bővül az uniós állásközvetítő rendszer

Az új tagországok adatainak felvitelével, az egyes nemzeti nyelvek használatát biztosító forma kialakításával fejlesztik tovább jelenleg az EURES 25 nyelven érhető el

Elérhető az adatbázis többek között magyar nyelven is az http://eures.europa.eu internetes címen. A nemzetközi állásközvetítő rendszerben eddig az EU tagállamain kívül részt vett Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc, ez a kör bővül most az új tagállamokkal.

Az adatbázisban az egyes országok munkaerő piaci szervezetei által nyilvántartott állásajánlatok, munkaadói elvárások szerepelnek. Bekerülhetnek az adatbázisba a munkavállalói önéletrajzok is, így a munkáltatók szintén válogathatnak a kínálatban.

Az adatbázis továbbá részletes tájékoztatást nyújt az egyes országok munkavállalási, adózási, társadalombiztosítási szabályairól. Az adatbázisban történő eligazodást, a munkaadók és munkavállalók kapcsolatfelvételét, az állások betöltését az egyes országokban tanácsadói hálózatok segítik.

Az EURES Álláskeresőről

Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat naponta frissíti az EURES Álláskeresés adatbázist, és az álláshirdetések csak addig maradnak a rendszerben, ameddig érvényesek.

Mire kell figyelnünk az EURES álláskeresés használatakor:

Az adatbázis 25 nyelven érhető el.

Magyarországon is kiépült már ez a hálózat. A Foglalkoztatási Hivatalban egy menedzser fogja össze a munkát, a hét statisztikai régióban illetve a fővárosban és környékén összesen tíz tanácsadó, valamint a 173 helyi munkaügyi kirendeltség mindegyikében egy-egy munkatárs segíti a nemzetközi adatbázis hasznosításával az álláskeresést.

Egymillió állást hirdet meg az EU az EURES honlapon

Közel egymillió, EU-szerte betöltendő állást tettek közzé egy új uniós álláskereső honlapon, amely a mobilitás európai évét népszerűsíti.
Az évet és a weboldalt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Vladimír Spidla munkaügyi biztos és Martin Bartenstein osztrák gazdasági és munkaügyi miniszter bocsátotta útjára Brüsszelben, a "Munkavállalói mobilitás: jog, választás, vagy lehetőség?" elnevezésű konferencia keretében.

A mobilitás európai 2006 évének célja, hogy növelje a más országban vagy új munkakörben való elhelyezkedés előnyeinek ismeretét és jobb megértését, és rávilágítson arra, hogyan segítheti elő az Európai Unió a munkavállalóinak mobilitását. (NSZ)
(logsped)

További információk:Frissítve: 2014.11.20.