Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébZáhonyi térség komplex logisztikai fejlesztése

Kapcsolódó oldal:  Gazdaságélénkítő együttműködési megállapodást írt alá a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, amely új pályára állíthatja a záhonyi kiemelt gazdasági övezet fejlődését is.    
(logsped)
2013.10.20.

Folyamatban van a záhonyi széles nyomtávú vasúti alaphálózat korszerűsítésének második üteme. A beruházás során az állomásokon és rendező pályaudvarokon végeznek felújítási munkálatokat.   
(logsped)
2011.05.31.

Elkészült a 160 hektáros fényeslitke-komorói intermodális közforgalmú ipari-logisztikai park.   
(MNO)
2011.04.03.
900 millió forintos beruházás keretében átadták a fényeslitkei ipari parkhoz vezető normál- és széles nyomtávú vasútat.   
(MR)
2010.08.19.
Elkészült a Fényeslitke-komorói ipari park első létesítménye, a korszerű szennyvíztisztító-telep   
(MR)
2010.08.05.
Október 5-én Nyíregyházán Záhony Európa nyitott kapuja címmel konferenciát tartottak. Záhony térségében vasúti pályákat újítanak fel, korszerűsítik a közutakat.   
(index)
2009.10.09.
Elsőként az úgynevezett vizes közművek építése kezdődhet meg. Ezzel együtt indul a távközlési kábelhálózat létesítése is.   
(MR)
2009.09.22.

Fényeslitke-Komoró intermodális logisztikai központ fejlesztése
Még az idén megkezdődik a záhonyi gazdasági körzetben a Fényeslitke-Komoró intermodális logisztikai központ 4,4 milliárd forintos fejlesztése.  
(nol)
2008.05.30

32 milliárd forintos fejlesztés Záhonyban
Vasút és közútfejlesztést, logisztikai bázisok építését és a munkahelyteremtést segítik.  
(hirado.hu)
2007.10.10.

Pályázható a záhonyi komplex fejlesztés előkészítése

A Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet (KIKSz) pályázatot írt ki a Közlekedési Operatív Program keretében a záhonyi térség komplex logisztikai fejlesztése projekt előkészítésére.

A cél az országos és regionális közlekedés intermodalitásának (különböző közlekedési módok összekapcsolásának) fokozása, az intelligens közlekedés-szervezés infrastruktúrájának megteremtése, és ennek révén a gazdaságos és - ahol lehet - környezetbarát elérhetőség javítása.

A logisztikai központok közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése lehetővé teszi, hogy a kedvező gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkező Magyarország vállalkozásai növelhessék exportszolgáltatásaikat a tranzit szállítások logisztikai kiszolgálása révén (raktározás, átcsomagolás, fuvarszervezés, vámszolgáltatások, kiegészítő tevékenységek). A különböző közlekedési módok összekapcsolása (közúti, vasúti, vízi és légi közlekedési módozatok összekapcsolásának elősegítése például regionális repülőterekhez is kapcsolódó közúti, illetve vasúti hálózati elemek fejlesztése támogatásával, vagy a kikötői alapinfrastruktúra kiépítésével a vízi közlekedés összekapcsolása a közúti vagy vasúti közlekedési módozatokkal) biztosítja az ország régióinak alternatív közlekedési eszközökkel való megközelíthetőségét, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a szállítást, ill. az utazást, ami egyaránt szolgálja a vállalkozások és a turizmus érdekeit.

A jelen kiírás célja, hogy a záhonyi térségben a közlekedési infrastruktúra fejlesztését célzó kiemelt projektek előkészítésének támogatása. Ennek keretében a széles és normál nyomtávú vasútvonal fejlesztésének előkészítését, illetve a bekötőutak, négyszámjegyű utak fejlesztésének előkészítését támogatja. A pályázati anyagokat a MÁV és a NIF Zrt. fogja összeállítani, majd a Közreműködő Szervezetnek értékelésre benyújtani.

A projekt előkészítés feladata, hogy a fejlesztések megfelelően előkészített, a kockázatok minimálisra csökkentésével meghatározott projekteken keresztül valósulhassanak meg, maximális EU támogatás igénybevételével. (KIKSz)
2008.02.25.