Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA TNT az importügyintézést: új online rendszer bevezetése

Kapcsolódó oldal:  A TNT az importügyintézést új online rendszer bevezetésével egyszerűsíti

Jelentősen egyszerűsödik az expressz küldemények importügyintézése a TNT ügyfelei számára.

A TNT új online rendszert vezetett be, amellyel a megrendelő saját számítógépe mellől már a megbízás elindítása előtt teljes képet kaphat az importküldemény vám- és egyéb költségeiről. Az Expressz Behozatali szolgáltatás segítségével 170 országból indítható és ellenőrizhető a behozatal, a számlázás pedig a megrendelő helyi pénznemében történik.

"Az "Expressz Import" rendszer nagy előnye, hogy a megrendelők még a megbízás kiadása előtt néhány gombnyomással választ kaphatnak a szállítással és ügyintézéssel kapcsolatos minden kérdésükre, kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb szállítási módot és a költségekről is teljes körűen informálódhatnak" - mondta ifj. Járosi Márton a TNT Express Worldwide Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az Expressz Behozatali szolgáltatás elérhető a TNT-től megszokott Expressz szolgáltatással, de a költségtakarékosabb Gazdaságos Expressz megoldással is megrendelhető.

A TNT újítása révén az ügyfelek automatikusan teljes áttekintést kapnak a küldeménnyel kapcsolatos költségekről. Az importmegbízást adó ügyfél a rendelését interneten keresztül adja le és e-mailen tartja a kapcsolatot a küldemény feladójával. A TNT munkatársai segítenek a vámügyintézésben, a szükséges iratok összegyűjtésében, és meghatározott időre eljuttatják a küldeményt a célállomásra. Az ügyintézés felgyorsítása érdekében a TNT "Expressz Import" rendszere tárolja a küldemények adatait és a címeket. A küldemény aktuális helyzetéről a megbízó e-mailben értesítést kap, így nyomon követheti az ügyintézés menetét. A rendszer többek között magyar, angol, spanyol, német, francia, olasz és kínai nyelven is elérhető. (logsped)

2010.03.19.