Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Tetra Pak

Kapcsolódó oldal:  Bővülő értékesítéssel, tovább javuló magyarországi hatékonysággal és első, kizárólag megújuló forrásból származó energiával üzemelő gyára avatásával zárja az évet a Tetra Pak.
(elelmiszer.hu)
2010.03.18.

Budaörsön lesz a régiós Tetra Pak-központ

Budaörs központtal alakult meg a csomagolóanyag-gyártással foglalkozó Tetra Pak magyarországi, ausztriai, csehországi és szlovákiai cégeit összefogó társaság, a Tetra Pak Duna.

A új cég vezérigazgatója, a német Svend Weidemann lett, aki korábban a közép-európai értékesítésért felelős menedzsment vezetője volt.

A világ egyik legnagyobb csomagolóanyag-ipari vállalata azért fogta össze egy új szervezeti egységbe négy közép-európai országban működő érdekeltségét, mert így - a menedzsment véleménye szerint - jobban meg tud felelni a piaci igényeknek.A Tetra Pak ügyfelei maguk is országhatárokon átívelő tevékenységet folytatnak, s a vállalat így a nemzeti határokra való tekintet nélkül lehet segítségükre - áll a cég közleményében. Svend Weidemann 43 éves, a németországi Hammban született, okleveles gépészmérnök. 2002-ben lépett be a Tetra Pakhoz, ahol először a németországi Hochheimben található leányvállalat értékesítési igazgatója volt.A svéd alapítású Tetra Pak Magyarországon 1989 óta van jelen, a budaörsi gyárát 1992-ben avatták fel.

A gyárban a két évvel ezelőtt végrehajtott 3,2 millió eurós - mintegy 850 millió forint értékű - beruházás eredményeként a gyár termelése 2,8 milliárd csomagolási egységre emelkedett az előző évi 1,8 milliárdról.

A budaörsi üzem a térség legnagyobb Tetra Pak gyára, az itt gyártott termékek 85 százaléka exportra kerül. (VG)
(logsped)

További információk2008.03.27.