Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébSzociális ellátás

Kapcsolódó oldal:  Fontos  

a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők. (MTI)
(logsped)
2015.02.28.
Az a cél, hogy mindenki, aki rászoruló, megkapjon minden segítséget - mondta az átalakuló segélyezési rendszerről a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
(logsped)
2014.12.03.
Április elején elején a márciusi ellátással együtt - januárig visszamenőleg - egy összegben kapják meg a jövedelempótlékot azok a terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás), illetve gyermekgondozási díjban (gyed) részesülő kismamák, akik helyesen kitöltve juttatták vissza nyilatkozatukat a folyósító szervhez - közölte honlapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).   
(logsped)
2012.03.07.
Jövedelempótlékot kapnak azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás lehetőségének megszűnése - tájékoztatott a kormány döntéséről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, MTI információ.
Gyed, Tgyás.   
(logsped)
2012.02.03.
Gyermekgondozási díj (GYED) , terhességi gyermekágyi segély (TGYÁS), gyermekápolási táppénz (GYÁP) ellátás 2012-ben.   
(logsped)
2012.02.03.
Gyermekgondozási segély (GYES), Gyermeknevelési támogatás (GYET), Családi pótlék (CSP), Anyasági támogatás ellátás 2012-ben.   
(logsped)
2012.02.03.
Krízisalap családoknak 2009 augusztus-tól
A szerdai kormányülésen megszületett az a jogszabály, melynek értelmében augusztus első napjától egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek azok a családok, melyeket súlyos válságba sodort a gazdasági helyzet.
Azok a családok, ahol a jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér összegét, 20-50 ezer forintot igényelhetnek   
(DM)
2009.06.22.

A családi pótlék összege jelenleg.
Nem emelkedik a családi pótlék 2009 szeptember 1-től,

Változik a gyes, a gyed, a családi pótlék   
(SZMM)
2009.06.30.

A Bajnai-csomagot a parlament hétfőn megszavazta
A parlament hétfőn megszavazta a Bajnai-kormány javaslatcsomagját   
(Stop)
2009.05.07.

Gyurcsány adócsomag 2009

Mínusz három százalékos gazdasági "növekedés", az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszer átalakítása, valamint az állam működésének a megújítása.   
(FN)
2009.02.17.

Szociális segély helyett közfoglalkoztatás 2009
A segélyezési rendszer úgy alakul át a szociális és foglalkoztatási törvények hétfőnelfogadott módosításával, hogy a hangsúly a pénzbeli ellátások helyett az aktív eszközökre: a közfoglalkoztatásban és a képzésben, illetve a munkaerő-piaci programokban való részvételre helyeződik át.   
(HGV)
2008.12.26.

Tájékoztató a szociális ellátásokról

Tájékoztató a 2009 évi szociális ellátásokról

Az Országgyűlés 1993. február 17-i ülésnapján fogadta el a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényt (Szociális törvény).

A Szociális törvény az önkormányzatok által nyújtható támogatások keretszabályait tartalmazza. Az ellátásokra vonatkozó részletes szabályokat az önkormányzatok rendeleteikben állapítják meg.

A törvény célja, hogy a szociális biztonság megteremtése érdekében meghatározza az állam által biztosított egyes szociális ellátások formáit, szervezetét, a szociális ellátásokra való jogosultság feltételeit, valamint érvényesítésének garanciáit.

Tájékoztató füzetünkben a pénzbeli, a természetben nyújtott és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formáit, a jogosultság feltételeit, valamint az egyéb, a Szociális törvényen kívüli (megváltozott munkaképességű dolgozók ellátásai, fogyatékossági támogatás, közlekedési támogatás) ellátásokat ismertetjük. (SZMM) )
2009.02.09.