Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Szilánk új termelőcsarnokát, illetve új logisztikai központját átadták

Kapcsolódó oldal:  A Szilánk új termelőcsarnokát, illetve új logisztikai központját átadták

2012 március 22-én átadták a Szilánk cégcsoport Szatymaz és Szeged határában az új fejlesztés keretében megvalósult új termelőcsarnokát, illetve új logisztikai központját.

A Szilánk Zrt. 13.000 négyzetméter alapterületű termelőcsarnokával jelenleg egymástól különálló gyártócsarnokaiban folyó termelő tevékenységét egy helyen tudja majd koncentrálni. A 1,5 milliárd forint értékű beruházás célja a működési hatékonyság növelésén keresztül a gyártókapacitás növelése, új munkahelyek teremtése.

A beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 683 699 975 forint.

A Szilánk 2007 Zrt. 8000 négyzetméter hasznos alapterületű logisztikai csarnoka professzionális, legkorszerűbb technológiákat alkalmazó, magas színvonalú kiszolgálást nyújt majd a cég partnereinek, illetve a térség, gyártó és forgalmazó cégei számára 900 millió forintos beruházás keretében.

Szilánk új termelőcsarnok és új logisztikai központ


Az új csarnokok - ahol várhatóan májusban indul a termelés - használatba vételével párhuzamosan a jelenlegi 200 fős dolgozói létszámot mintegy 80 fővel kívánják emelni. A beruházás elindításakor - szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt - a Szilánk cégcsoport azzal indokolta a lépést, hogy bizakodóak az építőipar teljesítményének alakulását illetően.

Az új üzem kapacitását érzékeltetve a vezető elmondta, hogy az Magyarország éves hőszigetelőüveg-szükségletének jelentős részét egymaga biztosíthatja. Kiszolgálja majd emellett az egyre inkább előtérbe kerülő feldolgozott üvegipari termékeket (bútoripar, háztartásigép-ipar, járműipar, belsőépítészeti üvegek), illetve a projektmunkák igényeit. Az új üzem kapacitása mintegy 30-40 százalékkal haladja meg a jelenlegit. E megnövekedett kapacitás körülbelül kétharmada már le van kötve az indulásra, a fennmaradó rész a várt gazdasági növekedés bekövetkezése esetén lesz mobilizálható.

Korábban beszállítói voltak többek között a szegedi Árkád Bevásárlóközpontnak, dolgoztak az aradi Arad Center bevásárlóközponton és a K&H Bank új székházának üvegezésében is.

Jelenleg a Liszt Ferenc repülőtér 2A, illetve 2B termináljának átalakításában vesznek részt. Azt azonban látni kell, hogy a közepes és kisméretű projektek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a szakma életében a hangsúlyok eltolódására.

A cégcsoport 2011-ben 7,2 milliárd forintos árbevételre tett szert, ami a 2010-es adatoknak felel meg. Az idei évben a tavalyi forgalom bővülését várják, a tervek szerint nagyjából 10-15 százalékkal teljesíthetik azt túl.

A cégcsoport a vizuális arculatváltás után a cég nevét is megváltoztatják, így a jövőben CE Glass Industries néven folyik tovább a tevékenység. (logsped)

2012.03.23.