Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA System Alliance Europe üzleti eredmény

Kapcsolódó oldal:  A System Alliance Europe üzleti eredmény

A hálózattal kapcsolatos adatok bizonyítják, hogy a gyűjtőszállítmányozás küldeményszáma folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

A System Alliance Europe (SAE) közúti darabáru szállítmányozási hálózat jelenleg 53 partnert foglal magába 27 országban. A hálózat hét évvel ezelőtt jött létre azzal a céllal, hogy Európa vezető középméretű szállítmányozási vállalkozásait összekötve és megerősítve a piacon élenjáró szolgáltatási minőségre tegyen szert. Alapítótagjai között a Gebrüder Weiss az elsők között volt jelen.

A hálózat 187 vállalata 2013. első negyedévében 866.322 küldeményt dolgozott fel; ezek összsúlya 413.267 tonnát tett ki, ez az előző évhez képest 1,6 százalékkal több küldeményt jelent. A hálózat kiemelkedő küldeményszámához a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. 172.327 küldeménnyel járult hozzá, mely 2,3 %-kal több, mint az előző éves adat. A növekvő küldeményszámok mellett azonban az egyes küldeményekre eső átlagsúlyok fokozatosan csökkennek.

A SAE hálózatának jelenleg 1723 aktív útvonala van, mely egy átfogó és többszörösen optimalizált hálózatot - biztosítva a rendszeren belüli, napi szintű járatindításokat - kínál az ügyfelek részére.

"2012-ben a küldemények teljes darabszáma a hálózaton belül 3.35 millió volt. Ez a tavalyi évhez képest 0,3 százalékkal kevesebb. Az Európa egyes részeit jellemző nehéz konjunkturális helyzet és a partnercserék hátterében kielégítő eredmény." - nyilatkozta Uwe Meyer, a SAE ügyvezetője.

Fejlődés a központi szolgáltatások területén

A hálózaton belül 2012-ben a beszerzési és a disztribúciós logisztika kapta a legnagyobb hangsúlyt, középpontban az ügyfélközpontú, egyedileg testre szabott logisztikai modellek kidolgozásával.

"Büszkék vagyunk arra, hogy megvalósítottunk több - autóiparban szokásos - szabványosított termelési platformot, és ezeket az ügyfelek igényeivel is kitűnően össze tudtunk hangolni." - mondta Uwe Meyer, a System Alliance Europe ügyvezetője.

Ezeknél a logisztikai modelleknél a hálózati partnereknek szükségszerűen be kell tartaniuk bizonyos előírásokat, hogy garantálhatók legyenek a magas szintű minőségi standardok.

Ebben a szegmensben az aktuális negyedévvel összehasonlítva a küldemények darabszáma és összsúlya tekintetében egyaránt reálisak lehetnek akár 100 százalék feletti növekedési arányok is. (logsped)

2012.04.30.