Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébSystem Alliance Europe kiszámolja a küldemények szén dioxid kibocsátását

Kapcsolódó oldal:  System Alliance Europe kiszámolja a küldemények szén dioxid kibocsátását

A System Alliance Europe mostantól kiszámolja a hálózatán belül szállított valamennyi küldemény CO2-kibocsátását. A napi szinten aktualizált értékek megtekinthetők a CargoTrack-ben, a System Alliance Europe küldeménykövető rendszerében.

A partnervállalatok küldeményeik CO2-kibocsátási értékeit hamarosan a küldemény státusza alapján is lekérdezhetik. Fentiekkel összhangban a Gebrüder Weiss mind a 162 kirendeltségénél CO2-kalkulátort helyezett üzembe, így lehetővé válik ügyfeleik számára, hogy tájékozódjanak küldeményeik ökológiai lábnyomáról. A szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyfelei adatlapon kapnak tájékoztatást a küldeményeikkel kapcsolatba hozható szén-dioxid kibocsájtásról. A kapott értékek a szállítási rendszer fenntarthatóságának mérhető alapját képezi. Így bizonyítottá válik, mi érhető el a klímavédelem területén a Gebrüder Weiss "zöld logisztika" koncepciójával.

System Alliance Europe


A CO2-kibocsátás számítása a DIN.EN 16258:2011 európai szabvány szerint történik. A CO2-értékeket az IVE mbH EcoTransIT szoftverének segítségével állapítják meg. A számítás alapja a küldemény tényleges súlya a gyűjtőszállítmányok fuvarlistáján szereplő adatok alapján. A számítás során figyelembe veszik a pontos szállítási távolságot is, amelyet a feladó és a címzett címe, valamint az átrakási pontok alapján számítanak ki.

"A szállítás szakaszokra történő felosztása garantálja az adatok lehető legpontosabb kiszámítását, hiszen mérhető beszállításra, főfutamra és kiszállításra is. Ezen felül a kikötőkön keresztüli szállítást is figyelembe vesszük," mondja Uwe Meyer, a System Alliance Europe ügyvezetője.

Az ökológiai és ökonómiai egyensúlyra való törekvés előnyeit a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyfelei is élvezhetik. A CO2-kalkulátor segítségével egyértelműen számszerűsíthető az áruforgalom emissziója, valamint a fejlesztések is láthatóvá tehetőek. A vállalat törekvése, hogy minden gazdaságilag és ökológiailag ésszerű eszközt megragadjon annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egészséges környezethez.

A System Alliance Europe a logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vezető középvállalatok kompetenciáit egyesíti. Amikor egy ügyfél a saját regionális szállítmányozójához fordul, egy európai gyűjtőszállítmányozói hálózat teljes szakértelme áll rendelkezésére. A szervezet magas színvonalú szolgáltatásait, a folyamatok átláthatóságát és a szállítmányok megbízható kézbesítését részletesen kidolgozott szervezeti és informatikai irányelvek garantálják. (logsped)

2013.03.27.