Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A SPAR sikeresen megújította ISO 9001 tanúsítványát

Kapcsolódó oldal:  A SPAR sikeresen megújította ISO 9001 tanúsítványát

A SPAR 2010 októberében sikeresen megújította az ISO 9001 tanúsítványát és továbbra is az egyetlen élelmiszer kereskedelmi lánc Magyarországon, mely ilyen tanúsítvánnyal rendelkezik.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2009 decemberétől az SGS - a világ vezető tanúsító szervezete - által tanúsított kereskedelem specifikus Integrált Irányítási Rendszert (IIR) működtet. Ennek a rendszernek két eleme az ISO 9001: 2008 szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer. Magyarországon a kereskedelmi láncok közül jelenleg egyedül csak a SPAR rendelkezik az ISO 9001 nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított Minőségirányítási Rendszerrel.

A SPAR a minőség melletti elkötelezettséget nemcsak beszállítóitól várja el, hanem önmagával szemben is magas minőségi követelményeket támaszt, amelyeket maximálisan tud teljesíteni. Elvárja a beszállítóitól, hogy tanúsított minőségirányítási, ill. élelmiszerbiztonsági rendszert tartsanak fenn, de önmaga is létrehozta és fenntartja ezeket a rendszereket.

Az ISO 9001 szabvány szerint tanúsított Minőségirányítási Rendszer előnyei

A minőségirányítási rendszer (MIR) működtetése számos előnyt biztosít nemcsak a SPAR-nak, hanem a partnereknek, és a vásárlóknak egyaránt. Az élelmiszerbiztonsági rendszerrel összehangolt, átlátható dokumentációs rendszer bevezetésével megvalósulnak a szervezet minden szintjén a szabályozott működés feltételei, egyértelművé válnak a feladat- és felelősségi körök, így a munka jobban nyomon követhető és értékelhető. Kialakul egy olyan vállalati kultúra, amely elősegíti a folyamatos fejlődést, továbbá a rendszer hatására mind a vezetőség, mind az alkalmazottak körében erősödik a minőség iránti felelősség. A MIR támogatja az etikus partneri kapcsolatokra való törekvést a beszállítókkal, alvállalkozókkal. A vásárlók számára a nemzetközi tanúsítvány biztonságot, garanciát jelent, így bizalmuk a cég iránt növekszik. (logsped)

2010.10.31.