LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Seur expressz árukézbesítő Motorola MC9000S készüléket használ

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal   Expressz fuvarozás, szállítás  ->>>

Seur négyszázötven Motorola MC9000S készülékkel javítja termelékenységét

A Seur, Spanyolország vezető expressz árukézbesítő cége 450 darab Motorola MC9000S készülékkel egységesítette a küldemények begyűjtését és kézbesítését végző járműveket kiszolgáló kommunikációs rendszert. Az új rendszer jelentősen gyorsabbá és hatékonyabbá tette a kézbesítési folyamat kezdetének visszaigazolását, a futárrendelést, a csomagfelvétel és -kézbesítés visszaigazolását, valamint a kézbesítést nehezítő események vagy körülmények, például forgalmi akadályok jelentését.

A kihívás

A Seur a Motorola rendszerének bevezetése előtt kétféle módszer kombinációjával oldotta meg a járművezetők és a telephelyek közötti kapcsolattartást. A GPRS-alapú megoldás fokozatosan megszűnt, az SMS-alapú pedig már nem tudta kielégíteni az egyre növekvő igényeket.

A vállalatnak olyan új kommunikációs rendszert kellett bevezetnie, mely lehetővé teszi a küldeményeket begyűjtő járművezetők és a kézbesítés szervezését végző központ közötti információcserét, valamint a járművezetők munkájának hatékonyabbá tételét a célállomásokon és út közben egyaránt. Szükség volt továbbá az áruk nyomon követhetőségének javítására és új szolgáltatások bevezetésére is.

- A projekthez egy olyan kézi egységet kerestünk, mely a GPRS-en kívül más vezeték nélküli kommunikációs szabványt is támogat, hogy 450 járművezetőnk a csomagelosztó központ épületén belül csatlakozni tudjon az ott működő WiFi-hálózathoz is. Ettől a létesítmények üzemeltetési költségeinek csökkentését vártuk - mondta Amador Sánchez, a Seur technológiai és üzemeltetési igazgatóhelyettese.

A megoldás

A Motorola MC9000S egy nagyméretű, színes kijelzővel és kényelmesen használható billentyűzettel felszerelt, ipari kivitelű mobil számítógép, melyen bármilyen Windows Mobile-alapú alkalmazás futtatható.

- A Motorola megoldásának köszönhetően egységesíthettük a folyamatot, így javult a flottával folytatott kommunikáció hatékonysága és nyilvántarthatósága - jelentette ki Sánchez. A Seur a projektet korábbi, jól bevált partnere, a Zetes-Multicom rendszerintegrátor vállalkozás segítségével hajtotta végre.

Eredmények

Az SMS-alapú rendszer GPRS-alapúra cserélésével a Seur egy csapásra jelentősen csökkentette a kommunikációs és eszköz-karbantartási költségeit. Számottevően nőtt a dolgozók termelékenysége is, mivel a kézbesítési rendszert nem csupán egységesítették, hanem modernizálták is. A Motorola technológiája segítségével a flotta valamennyi tagjával megvalósult a folyamatos kapcsolattartás, így javult az ügyfelek kiszolgálása, gördülékenyebbek lettek a technológiai folyamatok, valamint csökkent a késedelmes és sikertelen kézbesítések száma.

Az új rendszer megoldotta a Seur régi problémáját, a háttér-támogatási rendszer hiányát is, ráadásul az újabb készülékek üzembe állításával a hálózathoz kapcsolódó egyéb termelési egységek is részesülhetnek az új technológia előnyeiből. A Seur valamennyi érintett folyamaton belül konkrét fejlődést tapasztalt. Azonnal meghatározható, hogy az egyes küldeményeket melyik sofőr kézbesíti, pontosabbá vált a küldemények felvétele, megoldódott a küldemények átvételének és kézbesítésének azonnali visszaigazolása, valamint a váratlan események (például forgalmi akadályok) bejelentése is, így biztosítható, hogy a csomagok időben és pontosan nyomon követhető módon jussanak el a címzettekhez.

A Seur már azt tervezi, hogy az egész járműflottát felszereli a Motorola MC9000S készülékekkel, hogy még pontosabban kezelhesse a küldeményeket, és tovább javuljon a nyomon követhetőség - például lehetőség legyen út közben is ellenőrizni a kézbesítés állapotát. A cég a WiFi és Bluetooth technológia, valamint további eszközök, például nyomtatók bevezetésével olyan újabb módszerek kiaknázását is tervbe vette, mint a menet közbeni árucímkézés.

(logsped)
2008.04.29.

  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped