Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Scania bemutatja az Apple CarPlay technikát

Az Apple CarPlay technika az új generációs tehergépkocsik információs és szórakoztató rendszere, intelligens hozzáférést biztosít az iPhone telefonok összes funkciójához. A Scania az iparágon belül az elsők között kínálja az Apple CarPlay technikát nehéz-tehergépkocsikban.

„A Scania információs és szórakoztató rendszere együttműködik majd az Apple CarPlay technikával, ami az iPhone telefonok vezetés közbeni intelligensebb, biztonságosabb használatát teszi lehetővé” – mondta Björn Fahlström, a Scania Trucks termékmenedzsmenttel foglalkozó alelnöke. „Az Apple CarPlay támogatását 2017. júniusban vezetjük be, és a korábbi készülékek is frissíthetők, amennyiben alkalmasak hangfelismerésre. Ennek a funkciónak a bevezetésével még nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtunk majd a járművezetőknek. A kormánykerék mögött nagyon sok időt töltő tehergépkocsi-vezetők igen nagyra értékelnek mindent, amely könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi út közben az életüket.”

- Az iPhone telefonok társíthatók a Scania tehergépkocsik információs és szórakoztató rendszerével
- Könnyű összekapcsolhatóság, gördülékenyen tükrözi az Apple készülékek képernyőjének tartalmát
- Siri asszisztensen keresztül hangvezérlést is lehetővé tesz
- Könnyű hozzáférés alkalmazásokhoz és más funkciókhoz, mint például telefonáláshoz, zenékhez, üzenetekhez és térképekhez
- A telefonálástól a navigálásig minden anélkül használható, hogy a járművezetőnek le kellene vennie a tekintetét az útrólAz Apple CarPlay technika azoknak az ügyfeleknek lesz elérhető, akik járművében 7 colos érintőképernyővel (AUS4) és hangvezérléssel (Voice Control Option) ellátott Scania információs és szórakoztató rendszer (Scania Infotain­ment System) található. Az iOS 7 vagy ennél nagyobb verziószámú operációs rendszerrel működő Apple készülékek USB-kábelen keresztül csatlakoztathatók a Scania információs és szórakoztató rendszerhez.

„Ez egy újabb példája annak, hogy a Scania folyamatosan új, gördülékeny szolgáltatásokat és funkciókat kínál az új generációs tehergépkocsikhoz” – mondta Fahlström. „Az Apple CarPlay az iparág vezető technológiája, amelyet a közeljövőben több teherautónkhoz is kínálunk majd.”
(logsped)

2017.04.08.