Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Rehau-Automotive új üzemet hoz létre Újhartyánban

Újhartyánban új autóalkatrészt gyártó üzemet hoz létre a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft. A cég 727 új munkahelyet teremt. (MTI)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megjegyezte: a Rehau-Automotive komoly nemzetközi vállalat, ezért is megtisztelő, hogy nagyon erős regionális versenyben Magyarország mellett döntött a beruházással. A miniszter arról is beszélt, hogy a 2014 óta tartó kormányzati ciklusban ez a harmadik legnagyobb ilyen beruházás és a tizedik legnagyobb értékű. A kormány 7,1 milliárd forintot biztosít vissza nem térítendő támogatásként a beruházáshoz – tette hozzá. Kiemelte, hogy a magyar járműipar gazdaságtörténeti rekordot döntött 2017-ben, a termelési értéke 8 ezer milliárd forint fölé ment, és már 165 ezren dolgoznak ebben az ágazatban.


MTI-fotó: Kovács Attila

Markus Grundmann vezérigazgató hangsúlyozta: olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni. Tájékoztatása szerint a Rehau új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót szánnak az építkezésre, a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz – közölte. A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be – ismertette.

Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő üdvözölte, hogy a cég 400 embert foglalkoztató győri telephelyén 75 új állást hoz létre. A legnagyobb kihívást a szakképzett munkaerő biztosítása jelenti a térségben, de Győr tudja ezt biztosítani – fogalmazott. Pogácsás Tibor (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az újhartyáni beruházás helyszíneként szolgáló terület, Pest megye keleti része elmarad a megye többi részétől az ipari fejlettséget és a foglalkoztatottságot tekintve, ezért egy ilyen beruházás egyértelműen hasznos itt. Ez lehetőséget teremt, hogy a környékbeli települések megtartsák a lakosságukat – közölte
(logsped)

20184.02.22.