Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébRailport Arad konténerterminál

Kapcsolódó oldal:  Railport Arad konténerterminál megnyitó ünnepség + videó

Szeptember 28-án ünnepélyes keretek között megnyílt a MÁV Cargo Zrt. érdekeltségébe tartozó Railport Arad konténerterminál, amely kiváló adottságainak köszönhetően (1120 TEU tárolási kapacitás, 2x650 méter hosszú vágány) teljes körű kiszolgálást nyújt a nemzetközi konténeres vonatprojektek számára. A teszt üzemmód már július végén, a szükséges engedélyek birtokában megkezdődött, és a beüzemelés sikeres tapasztalatai alapján került sor a megnyitó ünnepségre.

Az Arad melletti Kürtösön (Curtici) megépült zöldmezős beruházás értéke 7,5 millió euró. A Railport Arad konzorciális tulajdonosai a magyar MÁV Kombiterminál Kft, a román Trade Trans Log s.r.l és a szlovén Luka Koper d.d.. A létesítmény 10,3 hektáron épült fel, közvetlen közúti és vasúti kapcsolatokkal rendelkezik és ideális megoldást jelent a régióban közlekedő nemzetközi konténeres vonatprojektek teljes körű kiszolgálására.

Railport Arad konténerterminál Kürtös 2009 09 28 videóRailport Arad konténerterminál Kürtös 2009 09 28 képgalériaA terminál azonos távolságra helyezkedik el az adriai (Koper, Rijeka) és a fekete-tengeri (Constantza) kikötőktől, kapacitása pár éven belül megduplázható.

További lehetőségeket biztosít a román-magyar határon fekvő terminál közvetlen szomszédságában - a MÁV Kombiterminál befektetői partnereinek tulajdonában - felépült Trade Trans Terminál.

A létesítmény általános, ill. acéláruk fogadására alkalmas, amely jól kiegészíti a konténerterminál által nyújtott átrakási és depózási lehetőségeket. A rendelkezésre álló telkek mérete lehetővé teszi a központ további fejlesztését. Ezekkel az adottságokkal a komplexum képes lesz a jövőben betölteni a régió logisztikai központjának szerepét is. (logsped)
2009.09.28.