Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Railport Arad konténerterminál

Kapcsolódó oldal:  Szeptember 28-án ünnepélyes keretek között megnyílt a MÁV Cargo Zrt. érdekeltségébe tartozó Railport Arad konténerterminál.   
(logsped)
2009.09.28.

Railport Arad konténerterminál megnyítása

Megnyitotta kapuit a Railport Arad konténerterminál - a beruházók között van a MÁV Kombiterminál Kft.

2009 július 27-én, a szükséges engedélyek birtokában, a sikeres teszt üzemmódot követően megkezdte az üzemelését a MÁV Cargo Zrt. érdekeltségébe tartozó Railport Arad s.r.l. konténerterminál. A 1120 TEU tárolási kapacitással és 2x650 méter hosszú vágánnyal rendelkező terminál teljes körű kiszolgálási lehetőséget biztosít a nemzetközi konténeres vonatprojektek számára.

Az Arad melletti Kürtösön (Curtici) - a MÁV Kombiterminál Kft, a román Trade Trans Log s.r.l és a szlovén Luka Koper d.d. által alkotott közös tulajdonosi struktúrában - megépült, 10,3 hektáron működő zöldmezős beruházás közvetlen közúti és vasúti kapcsolatokkal rendelkezik.

A 1120 TEU tárolási kapacitása és 2x650 méteres vágánya pedig ideális megoldást jelenthet a régióban közlekedő nemzetközi konténeres vonatprojektek teljes körű kiszolgálására. A térség nagy előnye, hogy azonos távolságra helyezkedik el az adriai (Koper, Rijeka) és a fekete-tengeri (Constantza) kikötőktől, illetve további lehetőségeket biztosít, hogy a román-magyar határon fekvő terminál közvetlen szomszédságában - a MÁV Kombiterminál befektetői partnereinek tulajdonában - épült fel a Trade Trans Terminál is.

Ezekkel az adottságokkal a komplexum képes lesz a jövőben betölteni a régió logisztikai központjának szerepét is.

A Railport Arad menedzsmentje májusban, a müncheni Transport Logistic kiállításon már debütált, vázolta a potenciális partnereknek és az érdeklődőknek a terminál nyújtotta üzleti lehetőségeket. Az ünnepélyes megnyitóra előreláthatóan szeptember közepén kerül sor. (mavkombi)

2009.08.07.