Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH, volt Raabersped HungaRoExpress (HRE)

Kapcsolódó oldal:  Fontos

2010-ben A Raabersped Kft. Budapest 100%-os Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH tulajdonba került.  
logisztikai szakfolyóirat szerkesztőbizottsága, amely már tizenegyedik alkalommal döntött a cím odaítéléséről - tájékoztatott Kiss Pál, a Magyar Közlekedés Kiadó igazgató-főszerkesztője.   
(Navigátor)
2008.02.06.
Május végén adták át Győrszemerén a Raabersped logisztikai központot. A magyar és osztrák nemzeti színű szalagot Gustav Poschalko kereskedelmi tanácsos, az ÖBB Holding igazgatósági vezérigazgatója, dr. Székely Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és Iszak Tibor, a Raaberlog Kft. vezérigazgatója vágta át.   
(napi.hu)
2008.06.20.
A Raabersped osztrák-magyar szállítmányozó cég 850 millió forintos beruházással logisztikai központot épít Győrszemerén, amelyet várhatóan 2008 márciusában adnak át.   
(napi.hu)
2007.09.03
Raabersped: új szállítási lehetőségek Rotterdam és Magyarország között

Közismert, hogy a közép-európai térség legforgalmasabb tengeri kapuja Rotterdam. Magyarország is ezt a kikötőt használja leginkább tengeren túli küldeményeinek szállításakor, export és import forgalomban egyaránt. Az sem titok, hogy a megnövekedett tengerentúli forgalom kontinentális (európai) fuvarszakaszán gyakran jelent problémát a fuvareszközök hiánya, modalitástól függetlenül. Erre a problémára keresett gyógyírt néhány meghatározó európai vasúttársaság és a Raabersped.


Az új lehetőség a HungaRoExpress (HRE), amely egy rendszeres irányvonati összeköttetést jelent Sopron és Rotterdam között. A heti három vonatpár menetrendszerint szállít konténereket és kocsirakományú küldeményeket egyaránt, amelyre eddig nem volt példa a vasúti áruszállításban.

Gyakorlatilag bármilyen áruféleséget lehet fuvarozni a vonattal, amelynek menetideje is megfelel a piac kihívásainak: 33 óra alatt teszi meg az utat a nyugat-magyarországi várostól az északi tengeri kikötőig (és természetesen az ellenirányba is).

Amennyiben akár Magyarországon akár Hollandiában fel- illetve házhozfuvarozásra vagy vasúti elő- utófutásra van szükség, a Raabersped ebben is segítséget nyújt az érdeklődőnek és megbízóknak. Szolgáltatásunkat ugyanúgy ajánlják termelő cégek, mint logisztikai központok vagy akár szállítással, szállítmányozással foglalkozó vállalatok figyelmébe.
(logsped)

2007.07.11.