Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai

Négy telephelyén, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napját a debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport április 27-én, csütörtökön.

A 26 éve dinamikusan fejlődő vállalat vezetett túrát szervezett a logisztika iránt érdeklődő tanulók számára a tatai, tatabányai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban szervezett nyílt napon a tavalyi év sikerére való tekintettel a vállalat ismét bepillantást engedett a fiatalok számára a cég mindennapi működésébe, akik szakértők segítségével testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait és a legújabb trendeket. Ennek keretében megtekinthették a logisztikai kiszolgálást a gyakorlatban, a legmodernebb kamionokat, valamint a szállítmányozási ügyintézésről, fuvarozásról és a karrierlehetőségekről is széles körű tájékoztatásban részesültek.A nyílt napot az idei évben is nagy siker és érdeklődés övezte: Debrecenben mintegy 140 középiskolás és egyetemista látogatta meg az immáron hagyománnyá vált rendezvényt. A logisztikai szakma kulisszatitkait Elek Gergő - a Trans-Sped Kft. logisztika igazgatója - tárta fel a fiatalok számára, majd gyakorlati szállítmányozási és fuvarozási ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők. A 21 hektáron elterülő, 40.000 m2 fedett raktárkapacitással és intermodális címmel rendelkező Debreceni Logisztika Központ és Ipari Parkban a diákok üzemlátogatáson is részt vettek, ahol szakmai vezetéssel betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe. A bejárás során interaktív élményben is részesültek a fiatalok, hisz az egyik legmodernebb és legtakarékosabb nyergesvontató, a DAF XF Euro6-os járműbe ülhettek be, mely jól példázza a vállalat egyik fontos törekvését: hogy a leendő szakembereket és sofőröket a modern gépekkel és technikákkal ismertessék meg.„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. Ennek érdekét szolgálja a logisztika napja is, ahol egyszerre sokaknak tudjuk interaktív formában, játékosan megmutatni a vállalati folyamatokat, a logisztikai terület igazi szépségét. Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk – mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyerhet.” – nyilatkozta Elek Gergő, logisztikai igazgató.

A Trans-Sped Kft. feladatának tekinti a fiatalok felelősségteljes szakmai elköteleződését, ezért az esemény célja volt a nagyvállalati munkakörnyezet, a gyakorlatias szemlélet és a professzionális értékek játékos és élményteli megismertetésén túl, hangsúlyt fektetni a pályakezdéshez szükséges információk és tanácsok megosztására is. A HR részleg részletes információkkal látta el az érdeklődő fiatalokat a toborzási folyamatokról, az iparágban jellemző munkakörök lehetőségeiről, az elérhető szakmákról és szakterületekről, továbbá megtudhatták, hogyan jelentkezhetnek a vállalat gyakornoki programjaira, s miként válhatnak a cég értékes dolgozójává.
(logsped)

2017.04.28.