Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Óriási repülőtéri mentő és tűzoltó jármű

Az Oshkosh Airport Products 2017 áprilisában mutatja be a továbbfejlesztett repülőtéri mentő és tűzoltó (Aircraft Rescue and Firefighting – ARFF) járművet. A nyolckerekű mammut 17 ezer liter vizet vihet magával.

az Oshkosh Corporation vállalattal. A 2017-ben századik évfordulóját ünneplő Oshkosh egy nemzetközi óriáscég, amely egyedülállónak számít a katonai, tűzoltósági és sürgősségi, áruszállító és emelőkosaras eszközök piacára készített különleges nehézgépjárművek gyártásában. „Igazi nehézgépjármű-gyártók vagyunk” – mondta Jeff Resch, az Oshkosh Airport Products alelnöke és vezérigazgatója. Az Oshkosh Airport Products az Oshkosh Corporation repülőtéri sürgősségi járműveket gyártó üzletága. „Mindent mi tervezünk az alapoktól, illetve gyártunk és értékesítünk.”Resch és kollégái a vállalat Tűzoltósági és Sürgősségi részlegén most egy új tehergépkocsi miatt izgatottak, amelynek neve Striker 8×8 (a hajtásképlet a kerekek és a hajtott kerekek számát fejezi ki). Ez egy továbbfejlesztett repülőtéri mentő és tűzoltó (Aircraft Rescue and Firefighting – ARFF) jármű, amelyet 2017 áprilisában mutatnak be. A nyolckerekű mammut 17 ezer liter vizet vihet magával. „Korábban is volt 8x8-asunk, de ez az új 8x8-as a legnagyobb teljesítményű ARFF járművünk” – magyarázta Resch. A specifikációból kiemeli: „összkerékhajtású, terepen is használható, nagy mennyiségű vizet szállíthat – egyszóval bámulatos tűzoltó tehergépkocsi.”Salim Hawi, az Oshkosh nemzetközi értékesítésért felelős alelnöke is egyetért mindezzel. „Ennek a tehergépkocsinak annyira erős a motorja, hogy ha szárnyakat szerelnénk erre a szörnyetegre, akkor még repülni is tudna!” Ezt a teljesítményt két Scania Tier 4 minősítésű, 16 literes, 770 lóerős, V8-as motor szolgáltatja. A Scania már a tervezési fázis kezdetétől együttműködött az Oshkosh céggel az új 8x8-ashoz a motorok beszállítása kapcsán, amelynek legnagyobb piacai eleinte Kína és a Közel-Kelet lesznek. A Scania a Striker 6×6 és 4×4 tehergépkocsikhoz is szállít motorokat, akárcsak hókotró, betonkeverő és hulladékgyűjtő teherautókhoz.

mindkét vállalat élenjáró a maga területén, és elkötelezett, hogy kiváló minőségű termékeket értékesítsen világszerte. „Ez egy nagyszerű kapcsolat” – mondta Resch. Hawi hozzátette: „és a Scania nem utolsósorban prémiumszínvonalú szolgáltatásokat, illetve garanciát is nyújt.”

Az Oshkosh Airport Products részleg hómarókat is gyárt, a legújabb egy 3000 tonnás, egymotoros gép, amely jobban manőverezhető, kevésbé költséges és kisebb a karbantartásigénye a kétmotoros testvéréhez képest. Resch így magyarázta: „Hasonlóan a 8x8-ashoz, egy új terméket akartunk építeni. Melyik a legmegfelelőbb motor számunkra?” És a 8x8-as tervezőcsapata ismét a Scania termékeit választotta. Azokat a Scania motorral hajtott hómarókat jelenleg a Minnesota állambeli Minneapolis városában működő Metropolitan Airports Commission használja, és ez a vidék a csípősen hideg időjárásról, illetve az évente hulló 115 centiméternyi hóról ismert.

Az Oshkosh repülőtéri tehergépkocsik világszerte elérhetők. Egyedileg, megrendelésre készülnek, olyan extrafelszerelésekkel, mint például az ormány. Ez a kinyújtható kar egy repülőgép fölé vagy alá is be tud nyúlni, valamint át tudja lyukasztani a repülőgép utasfülkéjét, illetve rakterét, hogy nagy mennyiségű vizet vagy habot fecskendezzen be. A járművek a repülőtereken kívül is megállják a helyüket. A 9/11-es Pentagon-támadás után a Washington Dulles nemzetközi repülőtérről egy ARFF tehergépkocsi érkezett a helyszínre, hogy segítsen a tűzoltásban. Továbbá 2016 májusában, amikor a kanadai Alberta tartományban Fort McMurray városát pusztító bozóttűz sújtotta, és közel 90 ezer lakos kilakoltatását kellett elrendelni, két helyi energiatermelő vállalat, amelyek az Oshkosh ügyfelei, számos Striker 8×8 járművükkel siettek a tűzoltók segítségére.

Both Hawi és Resch egyaránt büszkén beszélnek arról a vállalatról, ahol hosszú évek óta dolgoznak. Hawi így fogalmazott: „Egyedülálló vállalati kultúrája jelentős értékekben gyökerezik, ez az „első az ember” kultúrája. A legfontosabb tőkénk a humán tőke.” Az Oshkosh nemrég felkerült a világ legetikusabb vállalatainak listájára, az erről szóló díjat az Ethisphere szervezet adta át. Továbbá a Forbes magazin 2016-ban Amerika egyik legjobb nagy munkáltatójának nevezte az Oshkosh vállalatot.

8x8 repülőtéri mentő és tűzoltó jármű

- A továbbfejlesztett ARFF tehergépkocsit 2017 áprilisában a Tűzoltóoktatók Konferenciáján (Fire Department Instructors Conference) mutatják be
- 17 000 liter vizet és 2400 liter habot szállíthat
- 62 tonna össztömegű . Legnagyobb sebessége 110 km/h
- Két Scania Tier 4 minősitesű, 16 literes, V8-as motor hajtja, egyenként 770 LE legnagyobb teljesítménnyel és 3183 Nm legnagyobb nyomatékkal
- A jarművet nagy teljesitmény, jó manőverező-képesség, menetstabilitás és fülkekenyelem, valamint kivaló kilátas jellemzi.

Oshkosh

A vallalat: az Oshkosh Corporation a katonai, tűzoltósági, sürgősségi, hókotró, betonkeverő és epitőipari eszközök piacara keszített külonleges nehezgépjárművek és tehergepkocsi-felepitmények egyik vezető gyartója.

Az Oshkosh számokban

- 1917-ben alapitottak
- Negy üzletága katonai, tűzoltó és sürgőssegi, emelőkosaras és áruszállitó járműveket foglal magában
- 13 000 alkalmazott vilagszerte
- Gyártási tevékenység az Amerikai Egyesült Allamok nyolc allamában es Kanadában, Ausztráliában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikoban, Romániában es Kinában
- 6,1 milliard amerikai dollár nettó értékesítési árbevétel a 2015-ös penzügyi évben
(logsped)

2017.03.20.