Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébAz Olimpia ideje alatt, futó futárokkal kézbesít a DHL

Kapcsolódó oldal:  Az Olimpia ideje alatt, futó futárokkal kézbesít a DHL

A DHL Express különleges futárok bevonásával kézbesíti a küldeményeket Londonban. Az Olimpia miatt megnövekedett biztonsági intézkedések, forgalmi fennakadások, valamint a Londonba látogató több mint 5 millió turista ugyanis megnehezít a futárok dolgát.

A DHL kiemelt célja, hogy megőrizze szolgáltatásainak színvonalát, ezért szerződést kötött az angol JogPost céggel, melynek értelmében a sürgős, elsősorban dokumentum küldemények kézbesítését cég futárai végzik, akik kizárólag futva és tömegközlekedési eszközök használatával juttatják el küldeményeiket a címzettekhez.

Olimpia ideje alatt DHL futó futárok


Az egyedi "gyalogos" futárok segítségével napi több mint 50 000 küldemény jut el címzettjéhez a brit fővárosban. A futó futárok a DHL Express londoni küldemény-feladási pontjaiból kiindulva kézbesítik a küldeményeket, illetve segítik autóval közlekedő futár társaikat is abban, hogy eljuttatják a küldeményeket a legforgalmasabb csomópontokra és olyan területekre, melyek gépjárművel nem közelíthetőek meg.

Olimpia ideje alatt DHL futó futárok


A futó futárok alkalmazása a leggyorsabb és leghatékonyabb módja annak, hogy a kézbesítéssel foglalkozó cégek áthidalják a közlekedési fennakadásokat, melyek száma az Olimpia ideje alatt több mint 30%-kal nőtt London belvárosában. Nem utolsó sorban kiváló megoldás a fenntartható működés és a szén-dioxid kibocsátás mérséklése szempontjából is, illetve a vállalat könnyebben képes reagálni a hirtelen felmerülő problémákra.

Olimpia ideje alatt DHL futó futárok


Phil Couchman, a DHL Express angliai vezérigazgatója szerint a közlekedési fennakadások ezen a nyáron szinte minden vállalatot érintenek Londonban. "A DHL-nél, olyan innovatív megoldásokat alkalmazunk, mint például a futó futárok bevonása, amely környezetbarát és például a raktárkapacitások növelésével összehasonlítva lényegesen kisebb mértékű költséggel jár. Ezeket az eszközöket alkalmazva az üzleti élet nehezebb időszakaiban is képesek vagyunk fenntartani magas szintű szolgáltatásainkat, valamint kevesebb járműhasználattal csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást." – tette hozzá. (logsped)

2012.08.07.