Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



A nyugdíjasok BKV-s kedvezménye is módosul 2012-ben

Kapcsolódó oldal:  



A nyugdíjasok BKV-s kedvezménye is módosul 2012-ben

Szerdán megváltoztak a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek feltételei, mivel a kormány rendeletben módosította a szabályozást - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A két legfontosabb változás a nyugdíjas Budapest-bérletek használatával kapcsolatban, hogy a korábban kiállított nyugdíjasbérlet-igazolványok április 30-ig használhatók a jogosultság igazolására március 31-vel szemben, illetve a március 21. előtt vásárolt nyugdíjasbérletek akkor is felhasználhatók maradnak lejáratukig, ha tulajdonosuk április 30. után elveszti jogosultságát a nyugdíjasbérlet-igazolványra. Így a BKV április 30. után is érvényesnek fogadja el a régi formátumú nyugdíjasbérlet-igazolványokat a 2012. március 21-ét megelőzően vásárolt bérletekhez.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy április 30-át követően a március 20. után vásárolt nyugdíjasbérleteket csak új típusú bérletigazolványokkal fogadják el.

A kormányrendelet megváltoztatásával a közlekedési cég azonnali hatállyal visszavonta a méltányossági visszaváltást, mivel a nyugdíjasok a bérletet a lejártáig jogszerűen használhatják. A folyamatban lévő és már elbírált kérelmek kapcsán az érintetteket közvetlenül fogják tájékoztatni - olvasható a BKK közleményében.

Április 30-a után a nyugdíjasok utazási kedvezményére a "nyugdíjasok utazási utalványa" helyett az "ellátottak utazási utalványa" jogosít majd fel.

Az új típusú utalvány kiállításáról és megküldéséről a nyugdíjfolyósító tud részletes felvilágosítással szolgálni.

A változások a kedvezményekre jegyzői igazolás alapján jogosult személyeket (aktív korúak ellátásban vagy rokkantsági járadékban részesülőket) nem érintik. (logsped)

2012.03.21.