Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A nyári kamionstop 2009 július 1-jén lép érvénybe

Kapcsolódó oldal:  A nyári kamionstop 2009 július 1-jén lép érvénybe

A kormányrendelet értelmében július 1-jétől a 7.5 tonnát meghaladó magyar vagy külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsira, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra, lassú járműre, valamint e járművekből és pótkocsiból álló járműszerelvényre kamionstop lép érvénybe.

Ezek a tehergépkocsik a magyarországi közutakon július 1-jétől augusztus 31-éig, szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig, munkaszüneti napokon a megelőző nap 22 órától a munkaszüneti nap 22 óráig nem közlekedhetnek.

A korlátozás nem vonatkozik az EURO 3-as környezetvédelmi osztály besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsira.

A kormányrendelet szerint a közlekedési miniszter veszélyhelyzetben a végrehajtást meghatározott időtartamra - a környezetvédelemért felelős miniszter véleményének figyelembevételével - felfüggesztheti.

A tilalom alól meghatározott feltételek mellett felmentést lehet kérni, továbbá a kormányrendelet felsorolja azokat a járműveket, eseteket, amelyekre nem vonatkozik a kamionforgalom hétvégi korlátozása. (PF)
2009.06.29.