Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébNövelte a bevételeit a CS Cargo

Kapcsolódó oldal:  Növelte a bevételeit a CS Cargo 2007-ben

A CS Cargo logisztikai csoport bevétele 2007-ben elérte a 4.266 milliárd koronát (172 millió Euro)

Összehasonlítva 2006 ugyanezen időszakával a CS Cargo holding bevétele 54 %-os növekedést mutat.

"A tavalyi év gazdasági eredményei nagyon kedvezőek. 20 %-kal haladtuk meg a 2007-re előirányzott növekedést. Egyértelmű a logisztikai szektor folyamatos fejlődése a közép- és kelet-európai régióban. Szeretnénk, ha idén ez a fejlődés a 20 %-ot is meghaladná." - mondta a CS Cargo pénzügyi igazgatója, Filip Otruba.

A csoport EBITDA mutatója 587 millió koronára (23 millió Euro) emelkedett a 2007-es év során. Az indikátor ezen változása 13.8 %-os emelkedést jelent. A CS Cargo Vállalat összkiadása 2007-ben elérte a 3.678 milliárd koronát. A vállalat 45 %-os növekedést ért el a tavalyi évhez képest, így a kiadások növekedésének mértéke nem lépte túl a Csoport bevétel-emelkedését.

"Az optimális EBITDA határ fennmaradt a múlt év negyedik negyedévének jelentős dízel üzemanyagár-emelkedésének ellenére is. Főleg olyan kisebb vállalatokat érintett mindez, amelyek nem befolyásolhatják a gazdasági egyensúlyt és nincsenek szoros kapcsolatban a meghatározó méretű ügyfelekkel." - tette hozzá Otruba.

2006-ban a holding forgalma csaknem 2.8 milliárd CZK volt, és ugyanebben az évben az EBITDA mutató a 270 millió koronát is elérte. Idén a Csoport szeretné megerősíteni vezető pozícióját a cseh piacon, és tervei között szerepel a közép-európai országokban, valamint Oroszországban történő terjeszkedés is. A tervek szerint a közeljövőben az oroszországi flotta 100 gépjárművet számláló flottává fejlődik és új vezetői csoport áll össze. Feladatuk a hagyományos - az oroszországi piacon aktívan tevékenykedő - partnerekkel történő együttműködés növelése mellett, az új kooperációs lehetőségek folyamatos felkutatása.

Márciusban a CS Cargo holdingvállalat és a Mercedes-Benz 1500 Actros teherautó adásvételére írt alá szerződést, melynek értelmében az elkövetkező két év során biztosítják a gépjárműveket, melyek a Csoport valamennyi működési területén használatba kerülnek majd.

A CS Cargo nemrégiben Németországban alapította meg legújabb leányvállalatát, a CS Cargo Deutschland-ot. A holdingvállalat széleskörű logisztikai szolgáltatásokkal (fuvarozás, szállítmányozási tevékenységek, raktározás, információs technológiák) kíván betörni a német piacra; ezek a szolgáltatások alapvetően azonosak azokkal a szolgáltatásokkal, melyeket a Csoport a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Oroszországban biztosít ügyfelei számára.

Új fejlődési irányt a kamionos teherszállításban történő aktív részvétel jelent. A Csoport számos elosztó iroda nyitását tervezi ebben a logisztikai szektorban. Az első kamionos fuvarozásra specializálódott iroda a lengyelországi Szczecin városában épül majd fel. (logsped)

További információk

C.S. CARGO Hungária Zrt.
1051 Budapest, Vörösmarty tér 4.
Adószám: 14126183-2-41.

C.S. CARGO Holding  

2008.05.21.